Nogomet

Pamić: 'PSG je ipak bio oprezniji i to je presudilo pobjednika'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.08.2020.
Pamić: 'PSG je ipak bio oprezniji i to je presudilo pobjednika'
Foto: Kristijan Komarica

Dan nakon završetka finalnog dvoboja Lige prvaka između PSG-a i Bayerna, nastavljaju se analize, a rijetko tko može oduzeti Bayernu zasluženost osvajanja titule...

Bayern je u finalu Lige prvaka svladao PSG s 1:0 u vrlo dobroj utakmici, visokog ritma u kojoj su i jedni i drugi tražili pogotke i nisu igrali ziheraški. Nerijeko važnost takvog dvoboja zna ubiti kvalitetu, ali ovdje nije bio taj slučaj.

"Možemo biti zadovoljni finalom. Nogomet je čitavo vrijeme bio na visokom nivou na završnom turniru, pogotovo zato što se igralo pod ovim okolnostima koronavirusa. Presudile su sitnice u finalu. Jednostavno, Bayern kao da je bio mirniji, vidjelo se da su naučili igrati finala. Imaju puno igrača koji su igrali finala i to je po meni presudilo. No, isto tako moramo biti svjesni da je dvoboj mogao otići u drugom smjeru da su Mbappe ili Neymar zabili, pogotovo Mbappe. Tad bi se Bayern morao otvoriti. Presudile su i taktičke finese trenera Bayerna Hansa-Dietera Flicka. Zašto? Zato što Bavarci pod njim igraju atraktivno i ofenzivno, otvorenih linija, više nego ijedna druga momčad u Europi. PSG, iako ima visoku koncetraciju kvalitete u momčadi, bio je ipak puno oprezniji i držim da je tu presudilo utakmicu", prokomentirao je Igor Pamić za net.hr.

Ivan Perišić finale nije počeo od prve minute, ali je ušao u drugom dijelu. Od početka je krenuo Kingsley Coman, bio je strijelac i odigrao odličnu utakmicu što Flicku daje za pravo povlačenje tog poteza.

"Ništa Flick nije pogriješio, sve poteze koje je povukao bili su pravi, pobjednički. Nije razočarao s Perišićem, možda malo nas Hrvate jer nije stavio našeg igrača od prve minute, ali s Comanom je pogodio. Perišić je odigrao svoju rolu odlično, što se tiče tih dvoboja kao i finalnog, no jednostavno je osjetio da će s Comanom dobiti još više brzine. Pogodio je u svemu, od taktike do izmjena koje je povukao. Definitivno je sve pogodio. Ne možemo reći niti da je Tuchel nešto pogriješio. Međutim, jednostavno je PSG malo razočarao u zadnjih 20-25 minuta. Kad se očekivao pritisak, tornado s kvalitetom koju imaju, oni su ostali dosljedni i čekali na svojih 30-40 metara. Nisu pokušavali s visokim presingom, nisu ni preuzimali neki rizik. Kao da je Tuchel čekao taj jedan potez koji se mogao dogoditi u zadnjoj minuti, jer su imali pravu priliku. No, to ih nije nagradilo. A opet, s druge strane, čudno mi je da jedan Icardi koji je pravi strijelac nije završio u igri zadnjih 15-20 minuta. I još jedna izmjena mi kod njih nije bila jasna, a to je Di Maria koji igra strašno, ima iskustva, i ja ga nikad ne bi vadio. Ali eto, trener zna najbolje."

Perišić je proširio broj hrvatskih sudionika finala Lige prvaka i osvajača. Pamić smatra kako je postalo već pod normalno da hrvatski igrači igraju u borbi za titulu.

"Ma to u svijetu nogometa poprima konture, i poprimilo je konture normalnog. Neupitno je u europskom nogometu, ali i onom svjetskom, kakvu ulogu Hrvati igraju, naši igrači. A i nemoguće je da nemamo, ako znamo da naši nogometaši igraju u najvećim klubovima. Svaka čast svima, posebno Ivanu Perišiću, posljednjem osvajaču Lige prvaka, ali i svima nama koji se bavimo nogometom i dolazimo iz ovako male, ali nogometno nadarene zemlje kao što je Hrvatska."

Što o finalu kaže Nikola Jurčević, pročitajte na net.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!