Ostali sportovi

Miočić: 'Ngannaou zaslužuje priliku prije Jonesa'

Matej Kačan • ponedjeljak, 24.08.2020.
Miočić: 'Ngannaou zaslužuje priliku prije Jonesa'
Foto: Pixsell

Dana White je kazao kako je sljedeći na redu za izazivača u borbi za UFC titulu u teškoj kategoriji protiv Stipe Miočića Francis Ngannou, a ne Jon Jones, a Miočić se s tim slaže...

Iako se gotovo odmah nakon pobjede Stipe Miočića protiv Daniela Cormiera povukla priča kako se očekuje meč u kojem bi Miočić svoj UFC pojas trebao braniti protiv Jona Jonesa, šef organizacije Dana White se ne slaže.

White je kazao kako je idući u redu za izazivača Francis Ngannou, a teškaš hrvatskih korijena se slaže sa šefom UFC-a. Upitan od strane ESPN-a slaže li se s Whiteom je kazao:

"Mislim da da. Ngannou je sigurno pokazao mnogo bolje stvari od svoje prve borbe. Nokautira sve redom u prvoj rundi i u dobrom je nizu", kazao je Miočić koji je Ngannoua već svladao, ali je ovaj nanizao četiri pobjede od tog meča.

No Miočić ne bi odbio ni borbu protiv Jonesa što bi bio veliki spektakl i borba između ponajboljeg teškaša i lakog teškaša ikad. Jones je svojevremeno bio najmlađi prvak ikad i u karijeri ima samo jedan poraz, onaj diskvalifikacijom 2009.

Jones ima i najduži niz pobjeda od 18 i najviše obrana naslova s 11 i najavio je prelazak u tešku kategoriju, ali Miočića mogućnost te borbe ne uzbuđuje više od ostalih.

"Borit ću se s bilo kim. Ne izazivam ljude. Koga god stave ispred mene, borit ću se, to je ono što radim. Zato sam i tu, ako bude Jones ili Ngannou ili bilo tko, ja sam spreman", kazao je Miočić koji nije siguran da će prelazak u novu kategoriju za Jonesa proći glatko, ali ga je svejedno pohvalio:

"To su veliki momci s malim rukavicama, potreban je samo jedan udarac. Ne zanima me udaraš li jako ili ne, i dalje te se može dohvatiti, nije me briga tko si. Jones ima sjajnu tehniku, to će mu pomoći. Vrlo je fluidan, ima sjajnu strategiju u svojim borbama. Pola cijelog sporta je imati dobar plan kad god se ideš boriti", zaključio je prvak.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!