Košarka

Heat pomeo Pacerse, Lakersi uvjerljivi, Thunder poravnao

Matej Kačan • utorak, 25.08.2020.
Heat pomeo Pacerse, Lakersi uvjerljivi, Thunder poravnao

Za svakog ponešto se moglo naći u protekloj NBA večeri. Vidjeli smo uvjerljivu pobjedu, neizvjesnu završnicu uz iznenađenje te kompletiranje metle u malo staromodne, čvrste košarke...

Portland Trail Blazersi nisu imali apsolutno nikakve šanse u trećoj utakmici protiv Los Angeles Lakersa. Favoriti za naslov na Zapadu i prva momčad konferencije je krenula furiozno, sa serijom od 15:0 na početku.

Pet minuta je Portland bio bez poena i tu je već utakmica bila gotova jer obrana Blazersa do kraja neće moći obraniti ništa pa Blazersi nisu nijednom vodili, a prednost Lakersa je išla i do 38 poena razlike, a konačan je rezultat 135:115.

Nije Lakerse spriječila ni ozljeda Anthonyja Davisa koji je odigrao tek 17 i pol minuta za 18 poena i po pet skokova i dodavanja, a Lakerse je vodio LeBron James s 30 poena, šest skokova i 10 dodavanja.

Ni Blazersi nisu pretjerano umarali najbolje pa je najviše ubacio Jusuf Nurkić s 20 poena i 13 skokova, a 18 je dodao CJ McCollum. Mario Hezonja je dobio 19 minuta koje je iskoristio za solidnih 11 poena (4/6 iz igre, 2/2 trica) uz šest skokova, dva dodavanja i ukradenu loptu.

U poslovično vrlo čvrstom susretu na malo poena je serija od 12:2 sredinom druge dionice bila dovoljna za Miami Heat da pređe iz zaostatka do vodstva od osam razlike i na takvoj udaljenosti ostane do kraja susreta protiv Indiana Pacersa. Išla je prednost i do 13 poena, Pacersi se tu i tamo spuštaju do 4-5 poena minusa, ali nikad nisu ozbiljno zaprijetili.

Završilo je 99:87 i to je metla za Miami Heat koji bez poraza ide u drugu rundu i čeka da Milwaukee Bucksi odrade svoje protiv Orlando Magica. Jimmy Butler je imao problema s ozljedom kod Heata pa je zabio tek šest za 20 minuta, a najbolji je opet bio Goran Dragić s 23 poena. 16 s klupe je pružio Tyler Herro, a posebna je napast bio Bam Adebayo s 14 poena i 19 skokova.

Pacersi su s klupe dobili tek tri poena i zato su samo starteri nosili teret, a najviše je pokušao Victor Oladipo s 25 poena, osam skokova i po pet asista i ukradenih lopti, a 22 poena uz 14 skokova je dodao Myles Turner.

Još jedan triler su odigrali Houston Rocketsi i OKC Thunder koji je šokirao sve i izjednačio seriju. Kanonada kojom su obje momčadi krenule se sredinom treće četvrtine ohladila te se teško pronalazila trica, a u takvoj igri se bolje snalaze Thunderi koji dugim dvojkama i na obruču ostaju u egalu.

Rocketsi su tonuli i nakon 8/8 na početku drugog poluvremena gađaju 3/23 do kraja iza linije trice, a Chris Paul i Shai Gilgeous-Alexander s druge strane anuliraju 15 poena zaostatka, kradu susret i u penal završnici dovode Thunder do 117:114 slavlja.

Houston je srušio NBA rekord s čak 58 ispucanih trica od kojih je 29 upalo, ali se momčad ohladila u zadnjih 20 minuta. Paul je rukovodio igrom Thundera i stigao je zabiti 26, a ogromnu pomoć s klupe je dao Dennis Schröder s 30.

Kod Houstona je James Harden opet bio sjajan s 32 poena, osam skokova i 15 dodavanja, a pomogli su Eric Gordon s 23 i Daniel House Jr. s 21 poenom, no bez uspjeha.

NBA doigravanje, prva runda:
OKC Thunder - Houston Rockets 117:114
Miami Heat - Indiana Pacers 99:87
LA Lakers - Portland Trail Blazers 135:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!