Tenis

Krajinović sredio Thiema, Murray svladao Zvereva

Matej Kačan • utorak, 25.08.2020.
Krajinović sredio Thiema, Murray svladao Zvereva

Ponedjeljak na ATP turniru u Cincinnatiju je ponudio mnogo zanimljivih mečeva, a iznenađenja nije nedostajalo. Posebno je lijepa priča pobjeda Andyja Murrayja nad Alexandrom Zverevom...

Iako plasmani na ATP ljestvici pričaju drukčiju priču, svi znaju da sedmi igrač svijeta Alexander Zverev ne može samo tako računati na pobjedu protiv Andyja Murrayja kad je ovaj zdrav. A čini se da je škot konačno u SAD došao zaliječen što je i pokazao.

134. tenisač svijeta je nakon dva sata i 22 minute igre svladao Nijemca i petog nositelja turnira s 2-1 u setovima, i to nakon što je Zverev u trećem setu imao 5:4 i servis za meč. No Murray radi dva breaka i preokreće meč na svoju pobjedu.

Nije ni u drugim mečevima prošlo bez iznenađenja. 12. nositelj Denis Šapovalov je u tri seta ispao od Jan-Lennarda Struffa, dok ranije od očekivanog nastup završava i deveti nositelj Diego Schwartzman koji je poražen od strane Reillyja Opelke.

Potencijalno vrlo zanimljiv i neizvjestan meč je Karen Hačanov nakon trinaeste igre u prvom setu protiv Pabla Carreno-Buste pretvorio u jednosmjernu ulicu i 6:1 u drugom, a običaj da iznenađenja rade domaći predstavnici je nastavio i Tennys Sandgren koji je u gotovo tri sata izbacio Felixa Augera-Aliassimea sa 6:7, 6:2 i 7:6.

Miloš Raonić je sa 6:3 i 7:5 porazio Daniela Evansa, a poprilično brz je bio i Roberto Bautista-Agut protiv Richarda Gasqueta. Matteo Berrettini je imao dosta problema i tek je nakon tri seta i dva sata i 43 minute igre sa 6:4, 6:7 i 7:5 izbacio Emila Ruusuvuorija.

U noćnom programu smo dobili još dva poprilična iznenađenja. Grigor Dimitrov je izgubio od Martona Fucsovicsa u tri seta sa 7:5, 4:6, 6:2, a srpski tenisač Filip Krajinović je u samo sat vremena sa 6:2 i 6:1 s terena pomeo drugog nositelja Dominica Thiema. Takvo iznenađenje nije dozvolio prvi igrač svijeta Novak Đoković koji je sa 7:6 i 6:4 svladao Ricardasa Berankisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!