Nogomet

Rumunjski mediji prednost daju Dinamu, Petrescu 'pili naopako'

Jan Šneler • srijeda, 26.08.2020.
Rumunjski mediji prednost daju Dinamu, Petrescu 'pili naopako'

Na dan susreta Cluja i Dinama u drugom pretkolu Lige prvaka, nikakvih dvojbi oko favorita nema u rumunjskim medijima...

Još je malo ostalo do početka susreta drugog pretkola Lige prvaka između rumunjskog Cluja i zagrebačkog Dinama. Dvije momčadi odigrat će samo jednu utakmicu što automatski ulog čini daleko većim.

Premda su i u Zagrebu svjesni kako neće biti nimalo lako preskočiti Cluj, rumunjski mediji nemaju previše povjerenja u šanse prvaka te zemlje. Digisport prenosi izjavu s konferencije za novinare na kojoj je trener Dan Petrescu bez ikakve zadrške govorio o veličini Dinama.

"Imaju jako dobre igrače, veliki budžet, ali isto tako su i pod većim pritiskom. Hrvatski nogomet je 22 godine ispred nas, a Dinamo ima sigurno 90% šanse za prolaz. Moramo biti realni. Koliko samo novca oni imaju? Za koliko samo prodaju svoje igrače?", iskreno je rekao Petrescu.

Druge medijske kuće također prenose izjavu trenera Cluja koja doista nije uobičajena. Ipak, treba naglasiti kako se radi o jednoj vrsti "pile naopako" i načinu da se smanji pritisak s vlastitih igrača.

Često se ističe, naročito u Gazeti Sporturilor kako se radi o jednoj utakmici koja će se iako bez gledatelja igrati u Rumunjskoj. Nerijetko u jednoj utakmici daleko slabije momčadi uspiju doći do pobjede, a razlika između Cluja i Dinama ipak nije toliko velika.

U segmentu koji se tiče klađenja i prognoze rezultata na rumunjskom Pro Sportu, analitičari očekuju tvrdu i tešku utakmicu te najavljuju kako niti jedna momčad neće previše riskirati. Njihove prognoze kreću se u smjeru manjeg broja golova te čak i mogućeg remija te potencijalnih produžetaka.

FOTO: CFR Cluj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!