Nogomet

Sarajevo žestoko oštećeno: 'Definitivno smo opljačkani'

Branimir Korać • četvrtak, 27.08.2020.
Sarajevo žestoko oštećeno: 'Definitivno smo opljačkani'

Sarajevo se oprostilo od sna o Ligi prvaka porazom u Brestu kod bjeloruskog Dinama 2:1. Kod tog rezultata, prvak BiH došao je do pogotka, ali on je poništen zbog nepostojećeg zaleđa...

U Sarajevu su vrlo ljuti nakon gostovanja u Brestu gdje je ciparski sudac Sotiriou sa svojim pomoćnicima igrao važnu ulogu.

U 55. minuti kod vodstva Dinama 2:1 Mersudin Ahmetović postigao je pogodak iz potpuno regularne pozicije, a onda ga je sudac ne opće čuđenje poništio zbog zaleđa.

"Izgubili smo nažalost s 2:1, ali smo odlučili da nakon meča trener i pomoćni trener ne izađu pred medije jer vjerujem da moramo poslati jaču poruku pogotovo za male zemlje kakva je Bosna i Hercegovina. Ovo što se ovdje dogodilo nikada nisam vidjela u nogometu, a cijeli život sam u njemu. Ovo je trebao biti gol, a svirano je zaleđe i mi ćemo se pobrinuti da UEFA zna svaki detalj s ovog meča. Nisam nikada vidjela ovako suđenje i greške. Mislim da smo definitivno opljačkani, opljačkani za pravo da se natječemo na pravi način. Želimo poslati poruku jer mislimo da nogomet treba biti bolji i jači i želimo zaštiti naš tim od stvari kakve su se dešavale ovdje, nogomet samo gubi, a ostaju nam frustracije. Učinit ću da za ovo sazna UEFA, naši navijači i javnost ne samo u BiH nego u cijelom svijetu", rekla je nakon meča direktorica Sarajeva Sabrina Buljubašić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!