Košarka

NBA igrači ipak odlučili da se doigravanje nastavlja

Matej Kačan • četvrtak, 27.08.2020.
NBA igrači ipak odlučili da se doigravanje nastavlja

Iako ni večeras nećemo moći uživati u majstorijama NBA igrača koji bojkotiraju košarku zbog policijske brutalnosti, igrači su ipak odlučili da se doigravanje nastavlja, a nastavak se očekuje u petak...

Obožavatelji NBA košarke ipak mogu odahnuti nakon sinoćnje drame i gotovo 24 sata neizvjesnosti. Nakon što su Milwaukee Bucksi odbili nastupiti u petoj utakmici prve runde protiv Orlando Magica, isto su učinili i Rocketsi te Thunder.

Zato je liga odgodila sve tri utakmice, a nakon toga su igrači imali svoj sastanak na kojem su raspravljali o sudbini doigravanja i daljnjim koracima. Prvotno je javljano da su igrači Lakersa i Clippersa bili protiv nastavka i činilo se kako se doigravanje prekida, ali u četvrtak dolazi do obrata.

NBA insajder Adrian Wojnarowski je javio kako je većina momčadi i igrača za, a predvečer je postalo i službeno: NBA doigravanje se nastavlja! Ipak, odgođene su utakmice koje su se trebale igrati u četvrtak, a nastavak košarke se očekuje u petak.

Podsjećamo, igrači Bucksa su odbili izaći na zagrijavanje nakon što je u njihovoj saveznoj državi Wisconsinu od strane policije sa sedam metaka upucan afroamerički muškarac. NBA igrači od početka balona u Orlandu koriste platformu kako bi promicali poruke društvene jednakosti kao dio BLM pokreta koji je dobio na momentumu nakon ubojstva Georgea Floyda.

Čak i prije bojkota su američki novinari javljali da su igrači u nevjerici i da im je dosta izolacije nakon što su vidjeli da se nije dogodila nikakva pozitivna promjena, a navodi govore da su najveće zvijezde Lakersa i Clippersa, LeBron James i Kawhi Leonard, bili protiv nastavka.

No navodno se suprotstavio krilni igrač Boston Celticsa Jaylen Brown koji je od početka vrlo uključen u pokret i prosvjede pa je igrače upitao hoće li provoditi vrijeme s obitelji ako izađu iz kampa ili će ići na ulice i prosvjedovati. Bilo kako bilo, nastavak doigravanja se očekuje do vikenda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!