Nogomet

Vukas: 'Dobro smo analizirali Slaven, bit ćemo spremni na sve'

Matej Kačan • petak, 28.08.2020.
Vukas: 'Dobro smo analizirali Slaven, bit ćemo spremni na sve'
Foto: Pixsell

Susret Slaven Belupa i Hajduka u sklopu trećeg kola HT Prve lige je najavio trener Bijelih Hari Vukas koji od svoje ekipe želi da nastavi niz pobjeda na startu...

Nakon promjene trenera na Poljudu i mnogih potresa, iza Hajduka je nakon pobjede nad Osijekom prilično miran tjedan gdje se moglo fokusirati na sljedeći ispit. To je Slaven Belupo, a susret je najavio Hari Vukas.

"Nakon odrađene utakmice se radi analiza u kojoj smo uočili dosta dobrih stvari, ali bilo je i stvari koje nisu bile dobre i koje treba korigirati. No pobjeda je vrlo važna, ali idemo dalje kroz analizu korigirati ono što se može i ono u čemu smo dobri držati i dalje."

Slaven je po običaju klub koji garantira stabilnost u HNL-u oko šestog i sedmog mjesta, a početak sezone je za Koprivničane bio sigurne igre uz nešto manje bodova od zasluženog.

"Jedna ekipa koja ima stabilnost u igri dolaskom novog trenera i sustavom koji preferiraju. Sigurno da je nezgodan protivnik, ali smo izanalizirali sve njihove dobre i loše strane u ove dvije utakmice u kojima nisu imali mnogo sreće. Mogli su izaći s puno većim bodovnim učinkom, ali što je, tu je."

Slaven traži da mu dobru formu potvrde bodovi, ali bodove traži i Hajduk koji već ima prednost nad prošlosezonskim konkurentima za drugo mjesto i stopostotan je uz Goricu i Dinamo.

"Mi znamo da je ta utakmica za nas bitna, znamo da se trebamo 'satrati' da bi dobili, ne samo tu utakmicu, već i svaku drugu. Ponavljam da smo analizirali protivnika i spremni smo za sve izazove. Oni imaju miks i točno znaju kad će napadati u određenim segmentima terena i kad će se braniti. Mi ćemo biti spremni na sve to i odgovoriti svim izazovima. Nema razloga da tako ne bude nakon dobre pobjede nad Osijekom, dobre atmosfere i dobrog rada ovaj tjedan. Ja sam siguran da će to dobro izgledati."

Pravo nastupa napokon ima i dugoočekivano grčko pojačanje Dimitris Diamantakos za kojeg svi upućeni govore da je klasa koja će Hajduku dati dimenziju više.

"Diamantakos je veliko pojačanje za nas, odradio je tu kaznu i konkurira za sastav. To je dodatni veliki poticaj za nas, ali i dodatno razmišljanje u dobrom smjeru jer se radi o kvalitetnom igraču i nadam se da će već sutra pokazati kolika je kvaliteta."

Publike neće biti i to je za Hajduk uvijek veliki nedostatak, ali silna Hajdukova vojska utakmicu prati preko malih ekrana i zato Bijeli moraju biti pravi.

"Za nas je veliki hendikep što nema publike i uvjeren sam da navijači diljem Splita, Dalmacije i šire uvijek prate i gledaju i poručujem im da ćemo dati sve od sebe da utakmicu dobijemo i nema razloga da bude drugačije. Naša je obveza da budemo pravi, da ostavimo srce na terenu i dobijemo tu utakmicu", završio je Vukas.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!