Rukomet

Gorica otputovala u Rumunjsku: 'Domaćini su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek'

Mihaela Bradovski • petak, 28.08.2020.
Gorica otputovala u Rumunjsku: 'Domaćini su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek'

Ovog vikenda kreću europska rukometna natjecanja, a u EHF Europskoj ligi u kvalifikacijama se nalazi i Gorica koja putuje kod Potaisse iz Turde...

Rukometaši Gorice otputovali su za Rumunjsku gdje ih u Turdi očekuje dvoboj prvog pretkola EHF Europske lige. Devet sati vožnje autobusom i baš zato krenuli su dan ranije kako bi se stigli odmoriti i spremni dočekati dvoboj.

Momčad je spremna, pa čak i jača nego prošle sezone što pruža optimizam uoči ovog teškog gostovanja.

"Velika većina igrača ostala je tu. Došli su nam lijevi vanjski Dominik Novak iz Varaždina i desni vanjski Lucian Bura, gorički igrač koji je zadnjih godina bio u Sloveniji. Uklopili su se bez problema, a tako će sigurno biti i s trojicom igrača koja su nam došla pomoći u Europi", kaže Andrija Nikolić za Cityportal.

Ta trojica su Davor Ćavar, Zvonimir Srna i Luka Lovro Klarica koji su pripreme odradili s PPD Zagrebom. Sigurno će biti od velike pomoći u dvoboju protiv neugodne Potaise.

"Puno nam je u pripremi pomoglo to što su nam brojni naši igrači i treneri poslali iz Rumunjske snimke Potaisinih utakmica pa znamo što nas očekuje. Imaju samo dva stranca i to dva Srbina, čvrsti su, snažni i teško gube kod kuće. Praktički im je kompletna momčad ostala na okupu. Kada je završeno prvenstvo, bili su drugi na ljestvici i to je ovako gledajući momčad koja bi bila u vrhu naše lige. Recimo da su negdje malo ispod Nexea. Oni su favoriti, ali znate da favoriti ne pobjeđuju uvijek."

Susret je na rasporedu u subotu od 17 sati.

FOTO: HRK Gorica Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!