Nogomet

Željezničar i Maccabi igraju u novom terminu

Matej Kačan • subota, 29.08.2020.
Željezničar i Maccabi igraju u novom terminu

Iako je postojala opasnost da se utakmica pretkola Europske lige između Željezničara i Maccabija registrira s 3:0 za Izraelce, UEFA je donijela odluku o odigravanju u novom terminu...

Susret prvog pretkola Europske lige između Željezničara i Maccabija koji je odgođen zbog pet pozitivnih testova na koronavirus u redovima BiH momčadi će se ipak odigrati u novom terminu. UEFA je odlučila da se susret opet odigra u Izraelu 12. rujna.

Postojala je bojazan da će UEFA susret registrirati s 3:0 za Maccabi, ali Željezničar nije do kraja sretan odlukom. Uložit će žalbu jer iz kluba smatraju da se susret treba odigrati na neutralnom terenu.

Dvojica od pet pozitivnih su ponovili testove i rezultati su negativni, a klub je Uefi dostavio rezultate testova kroz zadnjih pet dana. Odluku o odgodi utakmice su donijele izraelske vlasti nakon pet pozitivnih testova na članove Željezničara koji su već bili u Haifi.

UEFA je savjetovala da se susret odigra jer je Željezničar u momčadi imao 16 zdravih igrača, ali je ministarstvo zdravstva u Izraelu ocijenilo da nije dovoljno sigurno te je naređena deportacija Željezničarove ekspedicije iz Izraela.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!