Košarka

Hezonja i Vučević odlaze na odmor, Westbrookov povratak probudio Rocketse

Branimir Korać • nedjelja, 30.08.2020.
Hezonja i Vučević odlaze na odmor, Westbrookov povratak probudio Rocketse

Poznata su još dva sudionika druge runde doigravanja. Milwaukee Bucks i LA Lakers osigurali su prolaz...

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 118:104 (4-1)

Nakon što su pokrenuli lavinu bojkotom prošlog dvoboja protiv Orlanda, Milwaukee Bucksi su se vratili na teren i završili posao. Svladali su Buckse sa 118:104 i tako izborili nastup u sljedećoj rundi doigravanja.

Bucksi su jedni od onih koji koriste najveći fond igrača i to bi im kasnije moglo biti od koristi. Mike Budenholzer ima rotaciju od čak 11 igrača što je luksuz koji si rijetki mogu priuštiti, a da im pritom ne padne kvaliteta igre.

Seriju protiv Bucksa riješili su u pet utakmica, šokantno su izgubili prvu, a nakon toga sve su riješili glatko.

U petoj utakmici već do poluvremena su bili na dvoznamenkastoj prednosti, na odmoru vodili 67:50 i u nastavku susreta rutinski dovršili posao.

Giannis Antetokounmpo ubacio je 28 poena uz 17 skokova, a Khris Middleton 21 poen uz deset skkova i sedam asistencija.

Kod Orlanda Nikola Vučević ubacio je 22 poena uz 15 skokova i pet asistencija, a Evan Fournier dodao je 18 poena.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 114:80 (3-2)

Houston Rocketsi dočekali su priključenje Russella Westbrooka te je odmah bila drugačija priča. Thunder je bio potpuno nemoćan, osim toga odigrao je napadački groznu utakmicu i s 32 posto šuta iz igre nije mogao bolje.

Drugo poluvrijeme Rocketsi su za doigravanje dobili s pomalo nestvarnih 66:35 i svaka nada Thundera da bi možda mogao duže držati utakmicu u egalu, pala je u vodu.

Nakon što je Thunder izjednačio na 2-2 u seriji, Rocketsi su shvatili kako je vrag odnio šalu i puno bolje i angažiranije odrađena je peta utakmica.

U prvom poluvremenu Thunder je još bio tu, zaostajao je samo tri poena na odmoru, ali onda je krenuo show i Houston je počeo stvarati visoku razliku.

Na kraju James Harden ubacio je 31 poen uz pet asistencija, Robert Covington dodao je 22 poena (6/11 trica) uz sedam skokova dok je Eric Gordon dodao 20 poena.

Kod Thundera Chris Paul ubacio je 16 poena uz šest asistencija, Steven Adams dodao je 12 poena i 14 skokova, a Darius Bazley dodao je deset poena i 12 skokova.

LA Lakers - Portland Trail Blazers 131:122 (4-1)

Na odmor ide i Mario Hezonja čiji su Blazersi poraženi u petoj utakmici protiv Lakersa 131:122. Lakersi su među glavnim kandidatima za titulu NBA prvaka i ovako ozljedama osakaćeni Blazersi nisu imali šanse.

Kada je potvrđeno da je Portland ostao i bez Damiana Lillarda, viš nitko nije vjerovao da bi se mogla vratiti neka drama u seriji.

Ipak, Blazersi su igrali dobro, LeBron James i Anthony Davis morali su pošteno povući kako se serija ne bi produžila te je završilo 131:122 i s 4-1 za LA.

Mario Hezonja na odmor odlazi s deset odigranih minuta u petoj utakmici u kojoj je ubacio četiri poena (2/2 za dva, 0/1 za tri) uz dva skoka.

CJ McCollum ubacio je 36 poena uz sedam asistencija i šest skokova, Carmelo Anthony dodao je 27 poena uz sedam skokova, a Jusuf Nurkić 16 poena uz deset skokova, šest asistencija i pet osvojenih lopti.

Kod Lakersa Anthony Davis ubacio je 43 poena uz devet skokova, a James 36 poena uz deset skokova i deset asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!