Nogomet

Manchester United favorit za dovođenje Van de Beeka

Matej Kačan • nedjelja, 30.08.2020.
Manchester United favorit za dovođenje Van de Beeka

Ajaxov vezni igrač Donny van de Beek želja je mnogih europskih klubova i na odlasku je iz kluba, a kao favorit za dovođenje Nizozemca figurira Manchester United...

Izgleda kako bi i Manchester United napokon mogao dovesti svoje prvo ovoljetno pojačanje. Prijelazni rok je kod ostalih klubova iz vrha Premier lige odavno u tijeku, a iz Uniteda su dosad uglavnom promatrali sa strane.

To bi se trebalo promijeniti jer je United favorit za dovođenje Ajaxovog veznjaka Donnyja van de Beeka koji je procijenjen na 40 milijuna eura i privukao je interes mnogih europskih klubova, među njima i Real Madrida te Manchester Uniteda.

No, izvori iz Engleske govore da je United blizu dovođenja 23-godišnjeg Nizozemca s čijim je agentima u kontaktu i ima dobre šanse za realiziranje transfera zbog dobrih veza kluba i jednog od čelnih ljudi Ajaxa, Edwina van der Sara koji je godinama čuvao mrežu Uniteda.

Beek je u 175 nastupa za Ajax postigao 41 pogodak i viđen je kako na Ajaxovim terenima trenira po posebnom programu odvojeno od ostatka ekipe, što je samo potpirilo priče o transferu. Nije nastupio ni u pripremnim susretima s Unionom i Eintrachtom nakon što je igrao protiv Herthe. To je potvrdio i trener Ajaxa Erik ten Hag.

"Svakako ima razvoja događaja koji ga miču iz konkurencije u ekipi. Vidjet ćemo što će se dogoditi, imat ćemo obavijest čim situacija bude jasna. To što Donny nije igrao indicira smjer. Zahtjev da ne igra nije došao s jedne strane, te odluke donosio zajedno. Postoje dogovori o mogućem transferu i ako se takva mogućnost pojavi, morate surađivati", znakovit je bio Hag.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!