Nogomet

Vukas: 'Na dvije utakmice favorit obično prolazi dalje, ali na jednu to može biti bomba'

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.08.2020.
Vukas: 'Na dvije utakmice favorit obično prolazi dalje, ali na jednu to može biti bomba'
Foto: Pixsell

Hajduk je u drugom pretkolu Europske lige izvukao makedonsku Renovu, igrat će u gostima i u taj susret ući će kao favorit...

Renova nije protivnik kojeg bi trebalo podcijeniti, posebno ne nakon prošlosezonskog iskustva s Maltežanima koji su itekako kaznili i naplatili Hajdukov bahat ulazak u uzvratnu utakmicu, Uoči ždrijeba trener Hajduka Hari Vukas upozorio je da protivnika treba shvatiti ozbiljno.

"Renova je u prvom pretkolu igrala u gostima, slavila je u Armeniji 1:0 protiv Alaškerta. Sama činjenica da je slavila u gostima, a znamo da su sve te bivše sovjetske republike teška mjesta za igranje, znači da ih treba shvatiti ozbiljno."

Nakon što je Renova sparena s Hajdukom, Vukas se prisjetio kako je Hajduk već imao makedonska iskustva i to igrajući protiv Turnova.

"Nije prvi put da igramo s Makedoncima, prije par godina smo bili u ždrijebu s Turnovom. Prva utakmica bila je na praznom Poljudu i dobili smo 2:1, a druga utakmica je bila na njihovom nacionalnom stadionu u Skoplju jer Turnovo nije imalo licencu za svoj stadion. Sjećam se da je bilo dosta sparno i vruće. Makedonci su dosta nezgodni, agresivni, živi i imaju dosta talenta."

Već danas ima priliku upoznati se s Renovom koja u poslijepodnevnim satima igra protiv makedonskog prvaka Sileksa.

"Pogledat ćemo ih, već smo ih počeli češljati o igračima, kvaliteti, je li ekipa ostala na okupu ili nije, sada kada znamo da je to Renova, bazirat ćemo se na nju."

"Odmah ćemo dobiti nove informacije. Ždrijeb je takakv kakav je, svi mi imamo neke želje, ali na kraju je tu zeleni teren taj koji odlučuje. Renova nema nekog iskustva u europskim utakmicama, mi smo tu iskusniji. Bitno je i što je jedna utakmica, tu je bitna ta psihološka priča. Na dvije utakmice favorit obično prolazi dalje, ali na jednu to može biti bomba. Međutim mi smo Hajduk i imamo kvalitetu."

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!