Nogomet

Krpan: 'Pred nama je jako bitna utakmica, a Grčka je jako tvrda ekipa'

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.08.2020.
Krpan: 'Pred nama je jako bitna utakmica, a Grčka je jako tvrda ekipa'
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u Varaždinu igra protiv Grčke, a zatim leti za Češku. Dodatni problem za mladu reprezentaciju je izostanak stručnog stožera na čelu s izbornikom Igorom Bišćanom...

Nije moglo krenuti normalnim tokom, neposredno prije okupljanja mlade reprezentacije, na testiranju je utvrđeno kako su izbornik Igor Bišćan i njegov stručni stožer zaraženi koronavirusom.

"Obavili smo testiranje i izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan bio je pozitivan na COVID-19 i spletom okolnosti morali smo staviti novi stožer na čelu s izbornikom U-17 Tomislavom Rukavinom, tu je i Nenad Pralija također iz U-17 dk je ostao Renato Pilipović te trener vratara Domagoj Malovan. Oni će voditi reprezentaciju u naredne dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo", ističe Petar Krpan.

Bišćan ima napravljen plan za ovo okupljanje i on će se ispoštovati.

"U stalnom kontaktu sam s Igorom Bišćanom u vezi svega vezanog uz treninge, za provođenje analiza te sve što je Igor htio odraditi za ovu prvu utakmicu. To ćemo sprovesti kroz treninge i na samoj utakmici."

Krpan jako dobro poznaje pozvane igrače i neće biti nikakav problem raditi s njima.

"Igrače poznajem, s njima sam proveo jedno četiri-pet godina u sustavu, svi su tu već praktički od U-15. S njima sam bio i na Europskom i na Svjetskom prvenstvu, nema tu nepoznanice."

Prva je na rasporedu Grčka u Varaždinu.

"Jako bitna utakmica, a Grčka je jako tvrda ekipa koja igra u sustavu 4-4-2. U ove četiri utakmice primili su samo jedan gol tako da nas čeka jako teška utakmica, ali iz analize smo vidjeli njihove mane i nadam se da ćemo to iskoristiti. Nadam se samo pozitivnom rezultatu."

"Bili su nosioci u 96. godištu gdje se odlučujuća utakmica igrala u Puli i gdje smo pobijedili. Nadam se da će tako biti i ovdje."

Svi su spremni za nastup osim Joška Gvardiola.

"Što se ozljeda tiče, svi su zdravi osim Joška Gvardiola koji ima problem sa stopalom, ali pozvali smo Krizmanića iz Gorice. Ostali su svi na okupu, nema nikakvih ozljeda, zasad nemamo ništa prijavljeno."

Bišćan i zaraženi su dobro i u kontaktu s novim stožerom.

"Dobro su, žao im je što ne mogu biti ovdje, što je normalno, ali u svakodnevnoj smo komunikaciji, tako da neće biti nikakvih problema. Sve ono što izbornik bude zamislio, mi ćemo sprovesti kroz treninge i kroz utakmicu."

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!