Tenis

Kutak za kladioničare: Dan u znaku tenisa, Murray ide dalje, Clijsters ipak ne

Branimir Korać • utorak, 01.09.2020.
Kutak za kladioničare: Dan u znaku tenisa, Murray ide dalje, Clijsters ipak ne

US Open se zahuktava, danas su na rasporedu susreti prvog kola u konkurenciji tenisača i tenisačica, a u akciji su i velikani Andy Murray i Kim Clijsters...

Andy Murray - Yoshihito Nishioka

Andy Murray nastup u New Yorku otvara dvobojem protiv 49. igrača svijeta Yoshihita Nishioke. Murray se vratio nakon ozljede i polako podiže formu te igra sve bolji tenis. Ono što mu je najvažnije je da ne osjeća bolove i da može nesmetano igrati što je trenutno moguće. U New Yorku kreće protiv mladog Japanca koji je dobar igra, uostalom u Top 50 je na ATP ljestvici, no još mu ndostaje kontinuiteta. Murray je pokazao prošli tjedan pobjedama protiv Tiafoea i Zvereva da je na pravom putu.

Prognoza: Pobjeda Murrayja

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Murrayja 1.50, pobjeda Nishioke 3.00

Frances Tiafoe - Andreas Seppi

Frances Tiafoe otvara nastup na AUS Openu susretom protiv Andreasa Seppija. Talijanski veteran tijekom ove stanke koja je potpuno paralizirala sportski svijet, nije sudjelovao niti na ekshibicijskim turnirima i nedostaju mu ipak više mečevi nego Tiafoeu koji je odigrao nešto mečeva i u ipak nešto boljem stanju. U Cincinnatiju su obojiva ispali već u prvom kolu. Tiafoe je imao težak zadatak protiv Andyja Murrayja i izgubio u tri seta, a Seppi je također pao u tri seta i to protiv Korejca Kwona Soonwooa. U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju, prošle godine na Australian Openu, slavio je Tiafoe u pet setova.

Prognoza: Pobjeda Tiafoea

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Tiafoea 1.65, pobjeda Seppija 2.60

Jekaterina Aleksandrova - Kim Clijsters

Kim Clijsters vratila se tenisu, a ovdje će igrati protiv Jekaterine Aleksandrove, 29. igračice svijeta koja je sigurno među onima koje su u zadnjih dvije-tri godine najviše napredovale. Clijsters je osam godina bila bez tenisa da bi se vratila u veljači ove godine. Nastupila je u Dubaiju i Monterreyu, nije uzela niti set, ali igrala je dobro s obzirom na stanku. Aleksandrova nije briljirala nakon restarta sezone, upisala je pobjede protiv Mladenović i Ribakine, no Kim treba još vremena da se podigne na tu razinu i pronađe igru s kojom bi parirala igračicama iz Top 30.

Prognoza: Pobjeda Aleksandrove

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Aleksandrove 1.60, pobjeda Clijsters 2.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!