Rukomet

Vori: 'Krv, znoj, suze, to je jedini put u našem poslu da dođeš do uspjeha'

Branimir Korać • utorak, 01.09.2020.
Vori: 'Krv, znoj, suze, to je jedini put u našem poslu da dođeš do uspjeha'
Foto: Pixsell

Pred rukometašima PPD Zagreba je nastup na novom Final Fouru SEHA lige. U nikad čudnijem terminu, ali s istom ambicijom otići do kraja. Igor Vori debitirat će u Zadru na klupi u službenom susretu...

Svima je bilo iznenađenje kada je PPD Zagreb postavio Igora Vorija za trenera, pa i njemu samom. Vori je zadovoljan ulogom koju trenutno ima, naporno se radi, a igrači polako usvajaju zahtjeve.

"Nisam očekivao, ali uvijek sam govorio da nikad ne znaš što ti sutra donosi. Trenutno sam zadovoljan, sretan i ispunjen."

"Naš forte trebali bi biti 5-1 i 6-0 s tranzicijom koju tražimo, da trčimo, ali da se zna tko gdje trči i zašto trči. To su neke stvari koje neće doći preko noći. Treba vremena, igrači polako hvataju, to je i njima nešto novo."

"Igrači slušaju i prihvaćaju naše ideje, zadovoljni su i sami vide da polako napreduju uz sav taj rad."

U karijeri je prošao puno toga, bio je na dnu, nije se činilo da će ostvariti veliku karijeru, ali Lino Červar je prepoznao potencijal i podigao ga sa sobom do trona.

"Motivira me to da neko moje iskustvo, bio sam i na dnu i na vrhu, želim to prenijeti na naše igrače. Želim da se svi zajedno dižemo i da danas-sutra kažu to je Zagreb, to je budućnost. Da mladi kvalitetni igrači dolaze u klub i da iz Zagreba grade svoje karijere."

Iz igračke karijere posebno pamti zlatno olimpijsko odličje iz Atene, bio mu je to prvi nastup na Olimpijskim igrama i odmah je došao na vrh.

"Imali smo tu privilegiju da smo bili prvi put na Olimpijskim igrama i odmah uzeli zlato. Imao sam puno medalja, one sve negdje stoje, ali olimpijska ima svoje posebno mjesto. Ta generacija je i dalje u sjajnim odnosima i lijepo je vidjeti da su svi danas manje-više ostali u rukometu."

Slijedi nastup na završnom turniru SEHA lige gdje PPD Zagreb 4. rujna od 20:30 sati igra protiv Vardara u polufinalu što će biti ujedno i službeni debi Igora Vorija na trenerskoj klupi.

"Neće biti lagano, nikad na Final Fouru nema favorita. Uvijek su moguća iznenađenja, jedan dobar dan, dobar dan golmana i favorit ispada. Skromni smo, ponizni, uvjereni u ono što radimo i nadamo se najboljem."

"Krv, znoj, suze, to je jedini put u našem poslu da dođeš do uspjeha. Kad-tad će ti se vratiti. Sport je nekad nepravedan, ali kad-tad će ti se vratiti. S jedne strane ti uzme, ali s druge strane ti vrati dvostruko."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!