Nogomet

Brekalo: 'Gol za reprezentaciju bio bi ostvarenje sna, siguran sam da će taj trenutak doći'

Mihaela Bradovski, hns.family • srijeda, 02.09.2020.
Brekalo: 'Gol za reprezentaciju bio bi ostvarenje sna, siguran sam da će taj trenutak doći'
Foto: Pixsell

Josip Brekalo igrao je odlično u Wolfsburgu, a nada se da će tako nastaviti i u reprezentaciji. Još uvijek čeka na prvi pogodak u dresu Hrvatske i vjeruje da će on uskoro doći...

Kažu da na mladima svijet ostaje. A Josip Brekalo je, kada je hrvatska nogometna reprezentacija u pitanju, jedan je od njih. Krilni napadač Wolfsburga svojim se igrama u klubu nameće kao jedan od važnih igrača kad su u pitanju sadašnjost i budućnost reprezentacije.

“Konačno smo opet zajedno, nedostajala su mi reprezentativna okupljanja. Ispred nas su dvije jako dobre utakmice i radujem se tome”.

Maske su postale svakodnevica. Kako se privikavate na “novo normalno”, pogotovo na nogomet bez gledatelja?

“Naravno da nije jednostavno, ali prošlo je dovoljno vremena da ne bismo bili svjesni situacije. Nama nogometašima je u ovoj situaciji ipak najveća sreća da možemo igrati nogomet. Naravno da će nam nedostajati naši navijači, koji su, barem dok sam ja igrao, bili veliki vjetar u leđa na svim utakmicama reprezentacije. Međutim, znam da će oni svejedno biti uz nas”."

S koliko bi bodova bio zadovoljan u utakmicama s Portugalom i Francuskom?

“Nije moglo teže od svjetskih i europskih prvaka, ali ipak mislim da će u prvom planu biti naša igra. Moramo se pokazati u što boljem svjetlu, a naravno da priželjkujemo pozitivan rezultat. Što se mene osobno tiče, nadam se određenoj minutaži”."

Još uvijek čekamo tvoj prvi gol za reprezentaciju. Jesi li i ti nestrpljiv?

“Naravno da jesam, to bi sigurno bilo ostvarenje mog sna, ali i nagrada za moju igru, trud i zalaganje. Siguran sam da će taj trenutak doći”.

Lako je moguće da ćeš se u utakmicama protiv Portugala i Francuske, u tvojim “koridorima”, susretati s velikim igračima. Tko će koga čuvati?

“Ja ću svakako nastojati da oni mene čuvaju, ali puno toga će ovisiti i o našoj taktici i o načinu igre za koji će se opredijeliti izbornik u datom trenutku. Igramo protiv dvije reprezentacije koje su među top pet najboljih momčadi u Europi i na svijetu. Naravno da protiv takvih momčadi i igrača neće biti lako, ali ako budemo kompaktni i pravodobni, opasni prema naprijed, uvjeren sam da možemo i protiv Portugalaca i protiv Francuza."

Što možemo očekivati na klupskom planu?

“Moj status u Wolfsburgu je odličan, ali možda bi odlazak u drugi klub bio određeni iskorak u mojoj karijeri. Međutim, ja s ljudima iz kluba imam otvoren odnos, u suradnji s njima odabrat ću ono što je najbolje za mene. Vidjet ćemo što nosi vrijeme”."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!