Nogomet

Rukavina: 'Sigurni smo da su naši igrači kvalitetniji od Grka i Čeha'

Branimir Korać • srijeda, 02.09.2020.
Rukavina: 'Sigurni smo da su naši igrači kvalitetniji od Grka i Čeha'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom zamjenskog stručnog stožera ugostit će Grčku, a zatim otići u goste Češkoj. Tomislav Rukavina uvjeren je da je Hrvatska kvalitetnija od ovih protivnika...

Tomislav Rukavina zamijenit će Igora Bišćana na klupi mlade reprezentacije u susretima protiv Grčke i Češke.

"Situacija naravno da nije normalna, činjenica da nema izbornika Igora Bišćana dosta mijenja cijelu atmosferu i razmišljanje. Međutim mi koji smo ovdje u dogovoru s njim radimo apsolutno sve da se taj izostanak što manje osjeti, da igrači budu fokusirani na ono što je najvažnije, a to je teren i osvajanje bodova."

Rukavina, naravno, jako dobro poznaje ove igrače i neće biti nikakav problem prilagoditi im se i posložiti ih.

"Naravno da ih poznajem, to su naši igrači, nas u Hrvatskoj nema puno tako da sva kvaliteta koja je prisutna, mi smo na neki način sudjelovali u radu s njima. Svi ti dečki su već etablirani igrači, igraju i u velikim klubovima, više manje su standardni, stalno su na televiziji i na oku i radaru, tako da smo upoznati s njihovim kvalitetama i karakteristikama i vjerujem da se neće previše osjetiti ovaj izostanak izbornika Bišćana."

I Grci i Česi su ispred Hrvatske, ali Rukavina vjeruje da je Hrvatska kvalitetnija.

"I jedna i druga momčad su trenutno ispred nas na tablici, a to govori o njihovoj kvaliteti. Međutim svi mi koji sudjelujemo u ovoj akciji sigurni smo da naši igrači imaju kvalitetu više, da su individualno puno jači, a da utakmice koje nismo odradili rezultatski kako je planirano, bile su više splet nesretnih okolnosti nego odraz kvalitete. I u tim utakmicama su naši igrači bili puno bolji, ali rezultat je otišao na drugu stranu."

Igrači dugo nisu bili u reprezentaciji, iza njih je općenito stanka i teško je znati tko je u kakvoj formi.

"Vrlo je teško reći tko je u kakvoj formi. Zadnja utakmica reprezentacije bila je prije desetak mjeseci. Ono što nas sve veseli je da velika većina igrača koji su trenutno u kadru su učvrstili pozicije u svojim klubovima, gotovo svi su standardni igrači s velikom minutažom, tako da nas to veseli i to je razlog optimizmu."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!