Ostali sportovi

Sara Luzar Smajić ide po novu pobjedu i potvrdu dobrog rada u UFD-u

Mihaela Bradovski • petak, 04.09.2020.
Sara Luzar Smajić ide po novu pobjedu i potvrdu dobrog rada u UFD-u

Sara Luzar Smajić sve je češće u medijima, a tek je na početku karijere. Potencijal i radne navike posjeduje i prema riječima stručnjaka, njeno vrijeme dolazi...

Sara Luzar Smajić praktički u posljednji trenutak dobila je novu protivnicu. Prvotno se trebala boriti s Dilarom Kocak, ali ona je u posljednji trenutak otpala i umjesto nje uskočit će Kaylee Vos. Takva promjena nikada ne ide u prilog borcima, uvijek je nezgodno kada se pripremaš za jednu protivnicu pa dođe do promjene borca i potencijalno samog stila koji njeguje protivnik što automatski utječe i na samu taktiku.

Za Saru bi sve to moglo ipak biti sporedno ako se postavi i odradi borbu onako kako je odradila prošli izlazak u ring. U Bochumu je za protivnicu imala Belgijku Kelig Pinson i slavila za manje od minute prekidom.

Pinson je iskusnija borkinja, imala je više borbi u rukama i u amaterskoj i u profesionalnoj karijeri, ali nije bila spremna na ono što joj je Luzar Smajić pripremila. Nakon desetak sekundi sijevnuo je savršeno odmjereni udarac i Pinson je u sekundi završila na leđima. Bio je to znak za završni napad Luzar Smajić koja je Belgijki priredila 30 sekundi pakla u parteru prije nego je sudac prekinuo borbu.

I Luzar Smajić u Njemačkoj radi u dvorani braće Dijaković u kojoj se i održava EMC 5, popularni UFD domaći je teren brojnih vrhunskih boraca od Roberta Soldića pa nadalje, a u takvom društvu ima jako puno prostora za učenje i napredak.

U Njemačku je došla s tim ciljem i kako bi se posvetila borilačkoj karijeri. U UFD-u je to i dobila, ubrzo je odradila i prvu kickboxing borbu, a bila je to uvertira u ono pravo što ju je čekalo, sraz protiv Pinson koji je završio na već opisani način.

U svom prvom kickboxing nastupu u Giessenu je za protivnicu imala Elmam Badakshan, odradila je posao sjajno i izrazito agresivnim nastupom, vrlo brzim kombinacijama, potpuno je razoružala protivnicu i odnijela zasluženu pobjedu prekidom.

Početkom ožujka ove godine trebala je u Münchenu odraditi borbu protiv vrlo dobre Njemice Anne Isabelle Hübsch, ali taj meč odgodila je zbog zdravstvenih problema, uskoro je uslijedio lockdown i tek sada Sara ponovno izlazi u borilište.

Nizozemka dolazi iz ugledne dvorane, ali Luzar Smajić ima velike planove i ovdje želi isključivo pobjedu. Protivnica nije nepobjediva i nadamo se novoj eksploziji sve opasnije Zagrepčanke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!