Košarka

Svježiji Clippersi pregazili Nuggetse, Zubac prvi skakač, Anunoby sa sirenom spasio Raptorse!

Branimir Korać • petak, 04.09.2020.
Svježiji Clippersi pregazili Nuggetse, Zubac prvi skakač, Anunoby sa sirenom spasio Raptorse!

Noćašnji program u NBA ligi donio je novu dramu u dvoboju Celticsa i Raptorsa te prvi izlazak Zupčevih Clippersa na teren u drugoj rundi...

Boston Celtics - Toronto Raptors 103:104 (2-1)

Manje od sekunde dijelilo je Celticse od ogromne psihološke i rezultatske prednosti protiv Raptorsa. Raptorsi su bili praktički ubilježili poraz, samo ih je teorija držala u igri, ali uspjeli su napraviti čudo i foći do pobjede.

U susretu u kojem su Celticsi uglavnom bili u vodstvu i imali prednost, Toronto se se mučio ostati iznad vode i spriječiti poraz koji bi odveo Boston do 3-0 i praktički kraja serije, ali borbeni Toronto ipak se vratio u utakmicu i izborio pobjedu.

Zadnju četvrtinu otvorio je s dvije vezane trice Freda VanVleeta za preuzimanje vodstva i do kraka susreta nitko nije imao više od četiri poena prednosti.

Minutu i pol prije kraja Jaylen Brown zabio je za 101:97, nakon toga Kemba Walker ne ubacuje trivu za plus sedam na ulasku u zadnju minutu te Kyle Lowrysmanjuje na minus dva. Tatum nije ubacio na drugoj strani, ali nije niti VanVleet, no srećom za Toronto, OG Anunoby hvata skok u napadu i VanVleet ipak 21 sekundu prije kraja poravnava na 101:101.

U zadnjem napadu Celticsi su napravili baš sve kako treba, Walker je navukao obranu, Marc Gasol ga je udvajao i ostavio pod košem posve samog Daniela Theissa koji 0.5 sekundi prije kraja zakucava za 103:101.

Pozvali su Raptorsi minuta odmora nakon koje Lowry izvodi lopti, pronalazi na sasvim suprotnoj trici Anunobyja koji čudesno pogađa tricu za pobjedu sa sirenom.

Kyle Lowry predvodio je Raptorse s 31 poenom, osam asistencija i šest skokova, Fred VanVleet dodao je 25 poena (5/13 trica) i šest asistencija, a Anunoby 12 ppena i deset skokova.

Na drugoj strani Walker je ubacio 29 poena, a Jaylen Brown19 poena uz 12 skokova.

LA Clippers - Denver Nuggets 120:97 (1-0)

Clippersi odmorniji i svježiji dočekali su emotivno i fizički ispražnjene Nuggetse iza kojih je bio težak dvoboj prve runde protiv Jazzera i pobjeda u pravom ratu u sedmoj utakmici.

LA je iskoristio takvu situaciju i stekao do poluvremena visoku prednost za miran završetak utakmice.

Druga dionica bila je ključna. Clippersi su je dobili s čak 38:20, na poluvremenu su vodili 69:51, a Nuggetse su u tom razdoblju zadržali na tek 25 posto šuta iz igre.

Ništa se nije promijenilo nabolje za Nuggetse u trećoj dionici, dapače, prednost Clippersa rasla je i do plus 29 te je bilo samo pitanje konačne razlike s kojom bi LA slavio.

Završilo je 120:97, ogromna prednost za Clipperse koji su pokazali što žele od ove serije.

Kawhi Leonard ubacio je 29 poena, Paul George 19 poena uz sedam skokova,a Ivica Zubac za 24 minute ubacio je četiri poena (2/3 za dva) uz sedam skokova i dvije asistecije.

Kod Nuggetsa Nikola Jokić ubacio je 15 poena, a Paul Millsap 13 uz devet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!