Tenis

Sjajni Ćorić u osmini finala nakon maratona i povijesnog preokreta protiv Tsitsipasa!

Matej Kačan • subota, 05.09.2020.
Sjajni Ćorić u osmini finala nakon maratona i povijesnog preokreta protiv Tsitsipasa!

Nakon čak četiri sata i 38 minuta, hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je osminu finala US Opena. Ćorić je u pet setova svladao četvrtog nositelja, Grka Stefanosa Tsitsipasa...

Ništa ne može zaustaviti Bornu Ćorića na ovogodišnjem, posebnom izdanju US Opena, pa tako ni četvrti nositelj turnira i šesti igrač svijeta Stefanos Tsitsipas. Onaj tko je na kladionici vjerovao Ćoriću sad je dvostruke sreće jer Grk je bio veliki favorit, a na Ćorića ste na jednu uloženu kunu mogli osvojiti i preko šest.

Bio je to maratonski meč koji je otišao u pet setova, a Ćorić je u četvrtom setu izvukao praktički nemoguću situaciju kad je gubio 2-1 i 5:1 te je spasio čak šest meč lopti za Grka. U meč Hrvat kreće dobro te oduzima Tsitsipasu servis, ali ovaj odmah vraća istom mjerom.

Do kraja prvog seta svatko čuva svoj servis pa se ide u trinaestu igru gdje je četvrti nositelj uvjerljiv sa 7:2. U drugom setu je Ćorić sigurniji na svom servisu, a opasniji na protivničkom pa već pri 3:2 ima 15:40 i dvije break lopte, ali ih ne koristi. No bolje je sreće bio u desetoj igri kad također ima 15:40 i dvije set lopte, a koristi onu treću pri prednosti.

U trećem setu gledamo siguran tenis na obje strane bez šokova. Ovaj put su oba tenisača sigurna na servisu, tek je Tsitsipas iskoristio posrtaj Borne u devetom gemu za lagani break bez Ćorićevog poena i to lako brani za 6:4 i 2-1.

Kao da je to poljuljalo Bornu koji loše kreće u četvrti set pa odmah gubi servis, jedva spašava servis u trećem gemu nakon dvije break lopte, a onda gubi i servis u petoj igri i Tsitsipas ima 4:1 pa i 5:1 i meč u rukama.

Preostalo je Grku samo privesti meč kraju, ali se pojavljuje neki novi, fantastični Borna koji uzima šest gemova u nizu. Prvo je sigurno odservirao svoje za 5:2, a onda radi sigurnih 15:40 i ne pruža Grku šansu da ima meč loptu na svom servisu i odjednom je već 5:3.

Na svom sljedećem servisu Ćorić ima problema i Tsitsipas ima 15:40 i dvije meč lopte, ali Borna spašava i to i s četiri poena u nizu brani svoj servis za 5:4. Tsitsipas je tad na svom početnom udarcu krenuo s 40:0 i stvarno se čini da je gotovo, ali je Borna mentalno jak kao stijena i vraća na 40:40, brani i meč loptu na prednosti Grka te koristi svoju prvu break šansu u tom gemu za 5:5.

Tsitsipas nakon toga više nema šanse u setu u kojem je prosuo sve. Borna je osvojio svoj servis za 6:5, a onda radi novi, treći break u nizu za 7:5 i 2-2 u setovima. No, ništa od toga ne bi vrijedilo da nije bilo petog seta.

I tamo je Ćorić imao problema na servisu pa je Grk napravio break za 3:2, ali Borna odmah vraća. Mora Hrvat spašavati i 15:40 u devetom gemu te ukupno još četiri break šanse do kraja seta, ali je sve uspio, a u trinaestoj igri sa 7:4 dolazi do fantastične pobjede i plasmana u osminu finala.

Ćorića u osmini finala čeka domaći predstavnik Jordan Thompson koji je u ranijem terminu uvjerljivo s 3-0 svladao Mikhaila Kukuškina.

US Open, treće kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 27) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 4) 6:7, 6:4, 4:6, 7:5, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!