Nogomet

Česi zbog koronavirusa otkazali utakmicu sa Škotskom bez da su Škotima to rekli

Matej Kačan • subota, 05.09.2020.
Česi zbog koronavirusa otkazali utakmicu sa Škotskom bez da su Škotima to rekli

Gotovo svakog dana nas koronavirus stavlja u situacije koje dosad u životu nismo iskusili, pa smo tako u Ligi nacija dobili situaciju u kojoj jedan savez otkazuje utakmicu bez konzultacija s protivnikom...

Utakmica između Češke i Škotske koja se trebala odigrati u ponedjeljak između Češke i Škotske je otkazana zbog situacije s koronavirusom. Objavio je to Nogometni savez Češke i to bez da je prije toga javio Škotima.

Česi su uspjeli odigrati susret protiv Slovačke u Bratislavi te slaviti 3:1, ali je nakon toga Savez objavio da je okupljanje reprezentacije gotovo i da igrači idu svojim kućama te da tako otpada susret protiv Škota.

Škoti su objavili svoje priopćenje u kojem govore da su svjesni navoda, ali da nikakvu službeno obavijest od strane češkog Saveza nisu dobili. Štoviše, sami su kontaktirali Uefu oko potvrde statusa susreta i čekaju daljnje informacije.

Česima je jedan član stručnog stožera bio pozitivan na koronavirus, i nakon toga je rečeno Patricku Schicku te Tomašu Součeku da moraju u samoizolaciju. Zbog toga je put u Slovačku odgođen za jedan dan dok se svi opet testiraju, a do Bratislave se išlo cestom u manjim skupinama igrača.

Ovo prema pravilima Uefe nije opravdan razlog za otkazivanje susreta jer pravila nalažu da se susret igra ako momčad ima barem 13 igrača na raspolaganju. Ako se susret ne odigra, Česima prijeti i kazna oduzimanja bodova uz registraciju utakmice kao škotske pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!