Nogomet

Nenad Bjelica predstavljen na gradilištu u Pampasu: 'Ambicije su velike'

Matej Kačan • subota, 05.09.2020.
Nenad Bjelica predstavljen na gradilištu u Pampasu: 'Ambicije su velike'
Foto: Pixsell

Na gradilištu novog stadiona na Pampasu je predstavljen novi trener Osijeka Nenad Bjelica koji se vratio u klub u kojem je proveo dobar dio igračke karijere...

Bjelicu je na početku konferencije za medije kratko predstavio predsjednik kluba Ferenc Sakalj koji je potom i uručio Bjelici dres Osijeka s njegovom desetkom, a potom se prisutnima obratio i trener.

"Hvala na lijepom uvodu. Zahvalio bih se svima koji su došli i klubu koji me predivno predstavio. Pred mene je stavljena velika odgovornost i spreman sam na nju, već sam 13 godina u ovom poslu. Dobio sam puno desetki u klubovima, ali ova budi posebne emocije u meni", kazao je Bjelica koji je naglasio da je momčad dobra, a da je ugovor potpisan na tri godine.

Bjelica je demantirao da je dogovor postignut prije nekoliko dana već je naglasio:

"Sve smo definitivno dogovorili jučer u podne. Nije mi bilo teško vratiti se, ove ostale ponude nisu u meni probudile osjećaj da je to to. Neke su bilje financijski prihvatljivije, neke manje, ali mi je projekt Osijeka bio primamljiv zbog moje uloge u svemu skupa", naglasio je.

Momčad je slabije ušla u sezonu s tek bodom u tri susreta, a Bjelica dolazi u klub s velikim ovlastima kao menadžer engleskog tipa.

"Dobio sam odgovornost da vodim sportsku politiku NK Osijek. To znači i omladinsku školu, B ekipu i prvu ekipu. Imam odgovornost da postavljam ljude. Što se tiče, mogućih pojačanja, mogu reći da pozicije zadnjeg veznog, lijevog beka i krila nisu duplo popunjene i na njih smo fokusirani, a ostalo ćemo vidjeti", otkrio je.

Otkrio je i svoj veliki san, a to je dovesti Ligu prvaka. Sa sobom dovodi svoj cijeli stožer koji je s njim bio u Dinamu, istih šest ljudi, a danas će obaviti sastanak s dosadašnjim trenerom Ivicom Kuleševićem koji ostaje u klubu.

Pogledat će prijateljski susret protiv B ekipe, a pred igrače će izaći tek u ponedjeljak jer želi da "Igrači sve to skupa probave i dočekaju me u svlačionici."

"Ovakve ovlasti nisam dobio nigdje osim u Wolfsbergeru. Imam ovlasti organizacije kluba i sad znam u kunu koliko mogu kao trener potrošiti. Ukazano mi je veliko povjerenje i nadam se da ću ga opravdati. Čistiju situaciju nisam u karijeri imao i nadam se da ću razveseliti navijače dovođenjem nekog pojačanja. Već vodim razgovore, moglo bi biti nešto sljedeći tjedan", najavio je.

Za kraj je dodao: "Moj odnos s medijima je uvijek bio dobar. Volio bih da se drži red i da razgovori ne idu preko mene, već preko Marija Mihića. Nijedan intervju neće biti odbijen. Nadam se da se nitko nije uvrijedio što se ovih dana nisam javljao na telefon. Osijek je do jučer imao trenera i ne bi bilo korektno da išta komentiram, ali sam od danas na dispoziciji", zaključio je Bjelica.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!