Ostali sportovi

Cro Cop: Od borca do trenera, od napetosti s Ishiijem do njegovog kuta

Matej Kačan • subota, 05.09.2020.
Cro Cop: Od borca do trenera, od napetosti s Ishiijem do njegovog kuta
Foto: Pixsell

U kutu Satoshija Ishiija će na EMC 5 spektaklu u Düsseldorfu biti i Mirko "Cro Cop" Filipović koji se dobro snalazi u novoj ulozi u MMA svijetu, onoj trenerskoj...

Definitivno najveće ime na EMC 5 eventu u Düsseldorfu neće biti ono u kavezu. Mirko "Cro Cop" Filipović legenda je mješovitih borilačkih vještina, a ovaj put će biti u ulozi trenera u kutu Satoshija Ishiija koji se bori u glavnoj borbi večeri.

Predstavljanje Cro Copa je nepotrebno. Legenda MMA, prvak PRIDE Grand Prixa i nekadašnji član UFC-a, Mirko je na vrhuncu svoje karijere bio možda i najpoznatiji hrvatski sportaš na svijetu, ponajbolji svjetski MMA borac i široko poznato ime, posebice u Aziji.

Bio je član mnogih promocija, a osim onih najpoznatijih PRIDE-a i UFC-a, borio se i u Dreamu, RIZIN-u, Bellatoru i IGF-u. Baš u IGF-u počinje njegova priča s čovjekom kojem je danas trener.

2014. su se Ishii i Mirko borili dva puta. Oba puta je Mirko slavio, prvi put na Genome Fightu 23. kolovoza i to prekidom liječnika, a drugi put na Inoki Bom-Ba-ye eventu na Staru godinu 2014. kad je Filipović u drugoj rundi head kickom srušio Japanca i udarcima isforsirao tehnički nokaut.

Oba puta je bilo napetosti oko borbi. Ishii se nije pojavljivao na vaganjima, prozivao je Mirka da se važe u trapericama, a to je emotivnog Filipovića dobrano razljutilo. Bilo je i gužvi u samom ringu,, ali će do danas taj odnos prerasti iz rivalstva u veliko prijateljstvo.

Svoju posljednju borbu u karijeri je Mirko odradio protiv Royja Nelsona u Bellator 216 priredbi te je tako karijeru zaključio nizom od deset pobjeda koji je počeo baš protiv Ishiija. Konačni Mirkov omjer u karijeri je: 38 pobjeda, od čega 30 nokautom, dva remija i 11 poraza.

U međuvremenu je Ishii postao toliko blizak s Mirkom da se priključio Cro Cop Squad Gymu i Top Teamu, preselio je i u Zagreb te je uzeo hrvatsko državljanstvo i sad se bori pod hrvatskom zastavom.

Prvu pobjedu pod hrvatskom zastavom je Ishii upisao protiv Fernanda Rodriguesa na KSW 47, a Mirko je u njegovom kutu kao trener bio i u porazu od Denisa Goltsova na Noć vještica u PFL 9 priredbi. Sad je vrijeme da svoj 3-3 omjer pod hrvatskom zastavom i s Mirkom u kutu preokrene na pozitivnih 4-3.

FOTO: Robert Anić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!