Rukomet

Ivanković: 'Sam rezultat je dobar, ali žao mi je što nismo još bolje prošli'

Branimir Korać • subota, 05.09.2020.
Ivanković: 'Sam rezultat je dobar, ali žao mi je što nismo još bolje prošli'

Dubrava nakon dobrog rezultata u Švicarskoj, na svom parketu tražit će prolaz u sljedeću fazu natjecanja kvalifikacija EHF Europske lige...

Rukometaši Dubrave danas u svojoj dvorani igraju uzvratni susret prvog kola kvalifikacija EHF Europske lige. U prvom susretu u Švicarskoj protiv Kriensa, Dubrava je ostvarila aktivan rezultat, poražena je 29:27 i u svojoj dvorani imat će priliku doći do prolaza.

Trener Dubrave Krešo Ivanković optimist je uoči uzvrata, ali žali što njegovi igrači nisu iskoristili priliku u gostima da ostvare još bolji rezultat.

"Sam rezultat je dobar, ali kada sam pogledao kasnije snimku susreta, žao mi je što rezultatski nije bilo malo bolje. Sada nas čeka uzvrat u kojem ćemo probati ispraviti pogreške koje smo napravili."

Kriens je u susret ušao kao papirnati blagi favorit, međutim ničim nije iznenadio Ivankovića.

"Ono što smo izanalizirali i kakve smo ih očekivali, tako su i odigrali. Mala nepoznanica bio nam je Janus Lapajne, srednji vanjski koji je stigao iz Tatran Prešova, ali sada smo i njega proučili i ne bi trebalo biti nekih problema."

Ako stavimo Kriens u hrvatske okvire, bio bi u samom vrhu.

"Borio bi se za mjesta u vrhu poretka, možda bi otprilike mogao parirati Nexeu. Ima dosta tih iskusnijih igrača, tu su Lapajne i odlični Garbuz, ima i visok proračun te bi sigurno bio u samom vrhu."

Ivanković je zadovoljan kako Dubrava danas izgleda, momčad se dobro pripremila nema problema s ozljedama i u odličnom stanju dočekuje ovaj susret.

"Sad smo već u četvrtom tjednu priprema i jako sam zadovoljan. Dečki stvarno dobro rade i dobro su prihvatili sve zahtjeve. Bilo je naporno, bili su tu treninzi od po dva sata i više, ali stvarno nemamo ozlijeđenih, svi smo zdravi i spremni. Tu su neka nova imena poput Mislava Obradovića, Adama Šalića, Vito Bahtijarević je vraćen iz Sesveta, Josipa Topića smo vratili iz Dugog Sela, uzeli smo Marka Šehića iz Gorice, uglavnom spoj mladosti i iskustva i nadam, se da će to biti dobro."

Za početak treba dovršiti posao protiv Perkovčevog Kriensa, prvi susret završio je 29:27 za Švicarce, a uzvrat je na rasporedu danas od 19:30. Ako Dubrava prođe dalje, s nestrpljenjem će čekati ishod ždrijeba koji je na rasporedu u utorak.

FOTO: RK Dubrava

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!