Nogomet

Englezi u drami do pobjede na Islandu, domaćin promašio penal u 93. minuti

Branimir Korać • nedjelja, 06.09.2020.
Englezi u drami do pobjede na Islandu, domaćin promašio penal u 93. minuti

Osim dvoboja između Portugala i Hrvatske, odigrana su još tri susreta u Ligi A Lige nacija, a gosti su uzeli sve tri pobjede.

Liga A

Prava drama u Reykjaviku iz koje je Engleska nekako izašla kao pobjednik. Dva isključenja i dva penala u sudačkoj nadoknadi, dovoljno potvrđuju koliko je bilo uzbuđenja u završnici.

U 70. minuti je dotad puno bolja Engleska ostala s igračem manje nakon nepotrebno zarađenog drugog žutog kartona za Kylea Walkera na 30 metara od gola Islanda.

Island nije iskoristio igrača više, čak štoviše, u 89. minuti Sverrir Ingason igrao je rukom i zaradio drugi žuti karton, a Engleska kazneni udarac. Izveo ga je Raheem Sterling i zabio za 1:0. U 93. minuti kazneni udarac za Islanđane, ali Birkir Bjarnason puca preko gola.

Belgija je odigrala dobru utakmicu u Danskoj i upisala pobjedu 2:0. Kevin de Bruyne nije bio s momčadi, Eden Hazard je ostao na klupi, no nije smetalo Belgiji da dođe do pobjede.

Belgija je povela već u devetoj minuti kada je Jason Denayer odlično natrčao na ubačenu loptu iz kornera i zakucao je u mrežu.

Drugi gol stigao je u 77. minuti, ovaj put strijelac je bio Dries Mertens nakon odbijanca u 16 metara domaćina.

U hrvatskoj skupini Francuska je u gostima bila bolja od Švedske i slavila s 1:0. Bio je to posve izjednačen dvoboj u kojem su Francuzi ipak iskoristili jednu od svojih prilika.

Odluka je pala u 41. minuti kada je Kylian Mbappe napravio sve sam, prošao čuvara, ušao u mrtvi kut i onda iznenadio Olsena.

U sudačkoj nadoknadi Francuzi su mogli do drugog pogotka, ali Antoine Griezmann loše je izveo kazneni udarac i pucao preko gola.

Rezultati:
Island - Engleska 0:1
Danska - Belgija 0:2
Švedska - Francuska 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!