Košarka

Toronto i Denver izjednačili serije, Zubac dobar u porazu

Matej Kačan • nedjelja, 06.09.2020.
Toronto i Denver izjednačili serije, Zubac dobar u porazu

Dva susreta NBA večeri su donijela nova iznenađenja pa su tako Toronto Raptorsi drugom pobjedom u nizu vratili seriju na 2-2, dok su Denver Nuggetsi Clippersima "pokazali zube"...

Denver Nuggetsi su ipak odlučili pokazati LA Clippersima da su ozbiljna ekipa koja je s razlogom nanizala tri pobjede i okrenula 1-3 u prvoj rundi. Nuggetsi su se pojavili na terenu vrlo agresivno i od starta su otpuhali Clipperse s terena.

Možda su se nakon prve uvjerljive pobjede malo opustili igrači iz Los Angelesa i to je kažnjeno furioznom prvom dionicom u kojoj Denver zabija 44 poena i bježi na 19 poena razlike što je bilo nenadoknadivo.

Početkom druge to ide i na maksimalnih 23, a do kraja će Clippersi to smanjivati i držati se negdje oko deset poena zaostatka. Takav je i konačni rezultat od 110:101 u utakmici u kojoj su Nuggetsi vodili svih 48 minuta.

Jamal Murray je predvodio Nuggetse s 27 poena, ali je Nikola Jokić napokon odigrao kako zna i pravio je probleme u reketu s 18 skokova uz 26 poena. Clippersi su podbacili šuterski, a ovaj je put lošiji bio Kawhi Leonard koji je potrošio 17 šuteva za 13 poena, 10 skokova i osam asistencija uz šut 4/17.

Paul George je bio tek nešto efikasniji sa 7/19 iz igre za 22 poena i osa skokova, a drugi strijelac momčadi je u svojih redovitih 20 minuta bio Ivica Zubac s 15 poena (6/8 iz igre) i devet skokova.

Ni Boston Celticsi nisu uspjeli iskontrolirati seriju da ne dozvole Toronto Raptorsima povratak. Nakon 2-0 za Celticse, Raptorsi su se revanširali s dvije pobjede, a druga je bila dosta sigurnija.

Toronto je kontrolirao susret i osim malog posrtaja krajem druge dionice kad je klupa Bostona preuzela vodstvo, sve je bilo u znaku Raptorsa. Brzo je vodstvo Bostona riješeno mini-serijom od 9.1 za odlazak na plus sedam i Celticsi se do kraja neće vratiti.

Plus sedam je bilo i na kraju za 100:93, a najbolji je kod Raptorsa bio Kyle Lowry s 22 poena, 11 skokova i sedam dodavanja, dok je poen više uz iste skokove, ali samo dvije asistencije dodao Pascal Siakam. Jayson Tatum s 24 poena i 10 skokova je bio prvo ime Bostona, ali nije imao pravu pomoć.

NBA doigravanje, druga runda:
Toronto Raptors - Boston Celtics 100:93
Denver Nuggets - LA Clippers 110:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!