Tenis

Keys predala u drugom setu, Kenin i Serena sigurne

Matej Kačan • nedjelja, 06.09.2020.
Keys predala u drugom setu, Kenin i Serena sigurne

Najveći šok subote u ženskom dijelu US Opena bilo je ispadanje Madison Keys koja je predala meč u drugom setu, dok su druga i treća nositeljica Sofia Kenin i Serena Williams bile sigurne...

Ni ženski dio turnira na US Openu u subotu nije priredio neka ogromna iznenađenja. Serena Williams je opravdala status treće nositeljice protiv sunarodnjakinje Sloane Stephens. Stephens je zaprijetila uzimanjem prvog seta sa 6:2, ali će do kraja osvojiti tek četiri gema i Serena dolazi do uvjerljivog slavlja.

Sigurna je bila i druga nositeljica Sofia Kenin. Nju je Tunižanka i 27. nositeljica Ons Jabeur odvela u trinaestu igru prvog seta, ali je tu Amerikanka bila bolja, a onda je sa sigurnih 6:3 dovršila posao u drugom setu.

Nešto problema u drugom i trećem setu je imala Karolina Mučova koja je ipak sa 6:3, 2:6 i 7:6 svladala Soranu Cirsteu za dva sata i 20 minuta igre, a s lakih 2-0 dalje idu i Maria Sakkari, Elise Mertens i Viktorija Azarenka.

Najveće iznenađenje dana je to da u osmini finala neće biti Madison Keys. Amerikanka sa statusom sedme nositeljice je izgubila tie-break prvog seta od Francuskinje Alize Cornet, a onda je predala meč pri 3:2 u drugom setu zbog bolova u vratu i leđima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!