Nogomet

Deschamps: 'Mbappé nije na maksimumu, vidjet ćemo hoće li igrati s Hrvatskom'

Matej Kačan • nedjelja, 06.09.2020.
Deschamps: 'Mbappé nije na maksimumu, vidjet ćemo hoće li igrati s Hrvatskom'

Francuski izbornik Didier Deschamps je nakon pobjede kod Švedske prokomentirao stanje svog najboljeg igrača te je najavio promjene u sastavu za susret s Hrvatskom...

Iako je Kylian Mbappé pogotkom donio pobjedu svojoj Francuskoj na gostovanju kod Švedske, izbornik Didier Deschamps je svjestan da se zlatni dečko francuskog nogometa tek vratio na terene prije nekoliko dana u finalu Lige prvaka i neće s njim riskirati.

Deschamps je za susret s Hrvatskom najavio promjene u kadru, a jedna od tih bi trebao biti i ostanak Mbappéa na klupi. On je zaliječio ozljedu gležnja kako bi igrao za PSG na završnici Lige prvaka, ali je 13 minuta prije kraja susreta sa Švedskom dobio udarac u isto mjesto.

"Bolje je nakon susreta, dobio je neugodan udarac u osjetljivi gležanj. Nastavio je igrati, iako nisam htio riskirati. Vidjet ćemo kako će se osjećati, isto je i s drugim igračima. Ne želim riskirati, vidjet ćemo kako će gležanj reagirati. Pričat ću s njim i vidjeti može li igrati protiv Hrvatske", kazao je Deschamps.

Izbornik nije primijetio da se njegov igrač više muči zbog toga što mu nedostaje utakmica u nogama, ali se vidi da nije na sto posto svojih mogućnosti.

"Nisam vidio da je slabiji nego inače. Očito nije na svom maksimumu, kao ni ostali, ali ima tu snagu da zabije u svakom trenutku što je i učinio kod pogotka. Nema mnogo igrača koji tomogu napraviti", kazao je izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!