Automoto

Legendarna F1 momčad mijenja boje i ime

Matej Kačan • nedjelja, 06.09.2020.
Legendarna F1 momčad mijenja boje i ime

Nakon što je objavila da u Formulu 1 vraća Fernanda Alonsa, momčad Renaulta je objavila nove promjene. Od 2021. se više neće zvati Renault, a promijenit će i momčadske boje i identitet...

Od 2021. godine ćemo gledati nove boje u Formuli 1, a ime Renault odlazi u povijest na barem četiri godine. Nije da francuski proizvođač izlazi iz natjecanja, već je objavljen potpis novog sponzorskog ugovora i rebranding momčadi.

Tako će dosadašnja žuto-crna postati u bojama francuske zastave - plava, bijela i crvena, a ime Renaulta se mijenja u Alpine F1 Team. Alpine je već poznato ime koje je osvajalo mnoge utrke, pa i 24 sata Le Mansa, ali u Formuli 1 nikad nije sudjelovalo.

Doduše, već je postojala suradnja 1977. kad su se Alpine i Gordini spojili kako bi ušli u Formulu 1, ali se i tad nastupalo pod imenom Renaulta. Tako će Alpine preuzeti prvenstvo na ime, ali Renault ostaje u priči i bolidi će voziti motor tog proizvođača.

Cilj je, naravno, uspon u vrh, a zbog toga se dogovorio i povratak legendarnog Fernanda Alonsa u Formulu 1. Španjolac je bio zaštitno lice slavnih dana Renaulta s kojim je osvojio dva naslova svjetskog prvaka, 2005. i 2006.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!