Nogomet

Jarni o porazu od Portugala: 'Nema razloga za dramu'

Matej Kačan • nedjelja, 06.09.2020.
Jarni o porazu od Portugala: 'Nema razloga za dramu'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Legendarni lijevi bočni hrvatske reprezentacije Robert Jarni je nakon poraza od Portugala ponudio svoju analizu te je kazao kako nema razloga za dramu nakon teškog poraza...

Hrvatska se u Portugalu propisno osramotila i nije potrebna neka duboka analiza susreta. Ipak, Robert Jarni je za 24 sata pokušao secirati susret i umanjiti potencijalnu paniku.

"Činjenica je ta da kod naših igrača nije bilo dovoljno žara i dovoljno zalaganja. Portugalci su pokazali želju i volju, a naši nisu. Ne mislim da bi se puno toga promijenilo da su tu bili Modrić i Rakitić. Livaković doista čudesno brani, možda je kod trećega gola mogao malo bolje reagirati, ali je prije toga sve sjajno obranio. Možda nam nije ni odgovarala ta formacija 4-2-3-1. Jednostavno, nismo dobro izgledali u toj formaciji", ocijenio je Jarni.

Posebne je kritike pobrao vezni red koji se nikako nije nametnuo. Hrvatska je nastupila bez pravog zadnjeg veznog, to su trebali pokriti Pašalić i Kovačić.

"Pašalić i Vlašić su imali sjajne prošle sezone u klubovima, igraju jako dobro, ali u ovoj utakmici kao ni ostali nisu bili na pravoj razini. Šteta zbog toga, Kovačić je odlično igrao u Chelseaju, ali sad nije pokazao takvu igru", kazao je legendarni lijevi bočni.

Ipak, Jarni ne vidi razlog za paljenje alarma. I u prošlu Ligu nacija se krenulo teškim porazom pa je na kraju ciklus ispao dobar.

"Ne vidim razloga za dramu. Nije to neki dramatičan poraz. Igrali smo protiv jedne sjajne reprezentacije, koja je u sjajnom stanju. Mislim da će Liga nacija dobro poslužiti izborniku Zlatku Daliću pred Europsko prvenstvo. To je puno važnije od ovoga natjecanja i Dalić želi pronaći ta 23 igrača za Euro, odnosno u Ligi nacija riješiti te eventualne dvojbe oko nekih igrača", kazao je Jarni.

Cijeli razgovor možete pročitati na 24 sata.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!