Nogomet

Mladi Česi: 'Znamo da su Hrvati jako dobri, možemo ih svladati samo kao momčad'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.09.2020.
Mladi Česi: 'Znamo da su Hrvati jako dobri, možemo ih svladati samo kao momčad'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u ponedjeljak gostuje u Češkoj gdje će igrati susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 21 godine. Bit će teško, pokazao je to i prvi susret u Velikoj Gorici koji su Česi dobili s 2:1...

Veznjak praške Slavije Pavel Bucha vrlo cijeni mladu hrvatsku reprezentaciju, no vjeruje da Češka na tragu prve utakmice iz Velike Gorice može do dobrog rezultata.

"Hrvatska ima veliku individualnu kvalitetu koja na nekim pozicijama još jače dolazi do izražaja. Iskustvo iz prvog meča sigurno će nam biti važno, sa snagom naše momčadske igre uspjeli smo odgovoriti na njihovu snagu i kvalitetu i to nam daje snagu za ovaj susret na našem terenu. Pokazali smo da možemo s njima igrati, ali, naravno, znamo da će ovdje biti posve drugačija utakmica."

Hrvatska je pregazila Grčku s 5:0 i to je sigurno odjeknulo i među češkim igračima.

"Svjesni smo toga i znamo da je pred nama velika utakmica, međutim mi smo slavili 6:0 protiv San Marina pa smo malo bolji, ha, ha. Znamo da su Hrvati jako dobri, ali ne smijemo se sada uplašiti zbog njihove zadnje pobjede. Vjerojatno su i oni svjesni kako ih čeka drugačiji meč od onog protiv Grčke."

Petar Musa jako dobro poznaje Češke braniče, no znaju i oni njegove navike.

"Kao što mi poznajemo njega, poznaje i on nas tako da to ne vidim kao neku prednost. Ne bih govorio samo o Musi, on je samo jedan od hrvatskih napadača, a svi su na vrlo visokom nivou.Moramo se opet suprotstaviti kao momčad i tako tražiti rezultat."

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!