Košarka

Lakersi poravnali protiv Rocketsa, Bucksi ostali na životu, ali i bez Giannisa

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.09.2020.
Lakersi poravnali protiv Rocketsa, Bucksi ostali na životu, ali i bez Giannisa

NBA liga u nedjelju donijela je dva dvoboja i pobjede Los Angeles Lakersa za poravnanje u seriji te Milwaukee Bucksa za "ostanak na životu". Bucksi ipak imaju i lošu vijest. Giannis Antetokounmpo zbog ozljede nije mogao dovršiti susret...

LA Lakers - Houston Rockets 117:109 (1-1)

Odličnu utakmicu odigrali su Los Angeles Lakersi i Houston Rocketsi. Lakersi su slavili sa 117:109 i poravnali na 1-1 u seriji, a jednako lako moglo je biti obratno i da Rocketsi dođu do pobjede i vodstva 2-0 u seriji što bi stavilo Jamesa i Davisa u probleme.

Sjajno su Lakersi krenuli, imali su ogromnu prednost u prvom poluvremenu kada su uz šest brzih poena LeBrona Jamesa poveli s 42:21 te se tada činilo da su "u zoni" i da će projuriti ovom utakmicom, ali Rocketsi su jako opasan protivnik, ogromnog šuterskog potencijala i to su potvrdili. Vanjskim šutom su nagrizali prednost Lakersa i potpuno su se vratili u utakmicu.

Do početka zadnje dionice, čak su i okrenuli stvari u svoju korist te su poveli 92:90 na ulasku u zadnju četvrtinu. Lakersi tamo ipak vrlo brzo vraćaju kontrolu nad rezultatom, Houston je šest minuta prije kraja tricom PJ-a Tuckera za 104:101 ipak uspio smanjiti zaostatak, no onda kreće serija 9:0 koja otklanja svaku dvojbu oko pobjednika.

Anthony Davis susret je završio s 34 poena i deset skokova dok je LeBron James upisao 28 poena, 11 skokova i devet asistencija.

Kod Houstona James Harden ubacio je 27 poena uz sedam asistencija, Eric Gordon 24 poena (trica 6/12), PJ Tucker 18 poena uz 11 skokova te Russell Westbrook deset poena uz 13 skokova.

Miami Heat - Milwaukee Bucks 115:118, 107:107 (3-1)

Milwaukee Bucksi preživjeli su prvu meč loptu Miami Heata i smanjili su na 3-1 u seriji. Ova pobjeda dobiva još više na vrijednosti jer je uglavnom ostvarena bez Giannisa Antetokounmpa koji je zbog ozljede ranije napustio igru i nije se više vraćao.

Šteta za Buckse i Giannisa koji je sjajno i iznimno motivirano otvorio utakmicu, ali gležanj desne noge nije izgledao dobro i prerano je završio s poslom. Međutim to ne znači da je za njega sezona gotova, za to su se pobrinuli njegovi suigrači koji su mu je produžili. Kakva je situacija s Giannisom i hoće li igrati u petoj utakmici, to se još ne zna i odluka će pasti vjerojatno neposredno prije susreta.

Bucksi su imali veliku priliku u regularnom dijelu završiti susret i upisati pobjedu. 1.9 sekundu prije kraja Donte DiVincenzo bio je na liniji slobodnih bacanja i držao je ključeve pobjede u rukama. Međutim promašio je prvo bacanje, pogodio je drugo i izborio barem produžetak. Tamo je Milwaukee rano preuzeo stvari u svoje ruke, no zaprijetio je Miami 30 sekundi prije kraja tricom Tylera Herra koji je smanjio na 113:112. No šest sekundi prije kraja Khris Middleton odgovara novom tricom za plus četiri, tri i pol sekunde prije kraja Herro ubacuje još jednu tricu, ali Middleton s linije slobodnih bacanja zaključuje dvoboj.

Middleton je završio s 36 poena, osam skokova i osam asistencija, a kako je Giannis ušao u susret pokazuje da je za samo 11 minuta ubacio 19 poena uz 8/10 iz igre. Eric Bledsoe dodao je 14 poena, deset skokova i šest asistencija.

Kod Miamija Bam Adebayo ubacio je 26 poena uz 12 skokova i osam asistencija, a Duncan Robinson dodao je 20 poena (trica 6/12) i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!