Tenis

Alexander Zverev vrlo dominantno i impresivno do dvoboja s Bornom Ćorićem

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.09.2020.
Alexander Zverev vrlo dominantno i impresivno do dvoboja s Bornom Ćorićem

Osim Borne Ćorića i Pabla Carrena Buste, u četvrtfinale US Opena iz gornjeg dijela ždrijeba prolaze Denis Shapovalov i David Goffin...

Jednu od najbržih pobjeda na ovogodišnjem US Openu upisao je Alexander Zverev koji je pomeo Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu za samo sat i pol. Zverev je briljirao, odigrao jedan od svojih najboljih mečeva godine i dobio tek lakši trening.

Nijemac je pogodio 18 as servisa, došao je do 11 break lopti i njih čak osam iskoristio. S druge strane Španjolac ih je imao sedam i realizirao tek jednu. Davidovich Fokina je imao 30 neprisiljenih pogrešaka, što je gotovo dvostruko više nego što je imao winnera (17). S druge strane omjer je bio obratan i to u korist winnera 39:22.

Zvereva u četvrtfinalu čeka teži posao, igrat će protiv najboljeg hrvatskog igrača Borne Ćorića.

Poraz je upisao David Goffin koji je u četiri seta eliminiran od Denisa Shapovalova. Goffin je uzeo prvi set u tie-breaku, a nakon toga sve je bilo u znaku Kanađanina koji je dominirao i zasluženo slavio.

Presudio je dosta veći broj winnera na strani Kanađanina koji ih je skupio 52, a Goffin ih je imao 15 manje. Shapovalov će u četvrtfinalu igrati protiv Pabla Carrena Buste kojeg je Novak Đoković pogurao u četvrtfinale.

US Open, osmina finala:
Alexander Zverev (Njemačka, 7) - Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) 6:2, 6:2, 6:1
Denis Shapovalov (Kanada, 12) - David Goffin (Belgija, 7) 6:7(0), 6:3, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!