Nogomet

Jambor: 'Portugalci hvale pobjedu, ali nema baš nikakve euforije'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.09.2020.
Jambor: 'Portugalci hvale pobjedu, ali nema baš nikakve euforije'
Foto: Pixsell

Bivši veznjak Slaven Belupa i Osijeka Nikola Jambor igra u Portugalu i jako dobro su mu poznate mogućnosti Portugalaca stoga se nije začudio zbog onako dobrog nastupa...

Jedan od hrvatskih nogometaša koji odrađuje karijeru u Portugalu je Nikola Jambor, bivši član Slaven Belupa i Osijeka, a danas Rio Avea. nakon teške ozljede ligamenta koljena, polako se vraća.

"Normalno sam krenuo u pripreme sa svima ostalima, radim s momčadi i spremam se za početak sezone, početak Europske lige. Napokon smo izašli iz karantene sa završetkom ovog dijela priprema pa smo otišli kućama. Nikud se ne izlazi, bio sam i kod kuće za vrijeme utakmice i sigurno me čeka dosta podbadanja u klubu", ističe Jambor za Sportske novosti.

Jambor je protiv dobrog dijela ovih igrača Portugala igrao i nisu ga iznenadili.

"Protiv dosta njih sam igrao i znam koliko su dobri pa me nije iznenadilo da mogu odigrati ovakvu utakmicu. Očito je da nama više nedostaju Modrić i Rakitić nego njima Ronaldo. Portugalci hvale pobjedu, ali nema baš nikakve euforije."

Niti prošle sezone Portugalci nisu pridavali neku veliku pozornost Ligi nacija, sve do polufinala.

"Tek kada je Ronaldo zabio ona tri gola Švicarskoj počeli su doživljavati Ligu nacija. Skupinu su odradili bez njega, a o njemu se ipak najviše govori i piše. Da je igrao protiv Hrvatske, sada bi bilo deset stranica u novinama o tome, a ovako puno manje. Ističi Joaa Felixa i Jotu te Trincaa, ali je generalni dojam da je to manje bitna utakmica i priprema za ono važnije."

Jambor je pojasnio koliko su Portugalci "zagrijani" za ovaj dvoboj.

"U nekim medijima veći prostor je dobio transfer Fabija Silve iz Porta u Wolverhampton ili to što Ronaldo nije imao maskicu pa ju je stavio kada su došli redari. Daleko je to od euforije, odigrali su dobro, uzeli tri boda, zadovoljni su i to je to."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!