Nogomet

Mladi Vatreni kiksali u Češkoj, susret ostao bez pogodaka

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.09.2020.
Mladi Vatreni kiksali u Češkoj, susret ostao bez pogodaka
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija je na gostovanju kod Češke odigrala tek 0:0 te si je tako zakomplicirala šanse za plasman na Europsko prvenstvo...

Nakon što su s visokih 5:0 deklasirali Grčku, mladi hrvatski nogometni reprezentativci došli su u Češku po pobjedu koja bi ih potpuno priključila vrhu i borbi za EURO. No pobjeda je izostala jer je domaćin bio čvrst te je sve završilo 0:0.

Nismo u prvih pola sata vidjeli mnogo toga. Uglavnom se igralo na polovici Hrvatske gdje su Česi pritiskali, a Hrvatska je izlazila tek preko Borne Sose na lijevom boku. Odmah se vidjelo da su Česi mnogo teži zalogaj od Grka.

Bilježimo u tom početnom periodu jedan centaršut Sose koji nije pronašao cilj i par poluprilike Čeha, ali ništa ozbiljno. U 34. minuti napokon imamo nešto ozbiljnije. Opet je u centru pažnje Sosa, probio je i poslužio Špikića koji ne nekih šest metara ima dobru šansu, ali vratar Jedlička se ne da savladati.

Nakon te šanse su opet Česi pritisnuli Hrvatsku, ali su opet nekonkretni sve do 42. minute kad nešto posla napokon ima i Adrian Šemper. Prijetnja je došla se desne strane odakle je ubačeno za Drchala, ali ovaj tuče točno u hrvatskog vratara i na poluvrijeme se ide s 0:0.

U drugom dijelu poprilično rano, već u 55. minuti Hrvatska ima novu veliku priliku, ali je opet Jedlička heroj domaćina. Lovro Majer je krasno proigrao Petra Musu, ali napadač praške Slavije ne zabija "svojima" jer je Češki golman uspješniji.

Nakon te prilike, opet tišina. Nastavilo se s opreznom igrom i nijedna momčad nije ponudila mnogo od nogometa. Šemper se malo prodrmao kad je probao Janošek iz daleka, ali lopta ide preko gola.

Nije do kraja bilo mnogo prilika. Obje momčadi kao da su čekale kraj iako im je trebala pobjeda, a kraj je i došao te remi ne paše nikom. Ovim kiksom će Hrvatska teško do Eura jer je Grčka ostala na tri boda prednosti na drugom mjestu, dok je Češka na pet bodova viška.

U-21 kvalifikacije za EURO:
Češka - Hrvatska 0:0

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10807.09.2020. u 21:29
    kako "kiksali" pobogu....kako su igrali mogli su izgubiti 0:3...bod kao kuca...to nam je taj potencijal igraca, poraz od Skotske ce ih kostati, jedino da Grci kiksaju
    narada108