Tenis

Rubljov bolji od Berrettinija, ostali favoriti uvjerljivi

Matej Kačan • utorak, 08.09.2020.
Rubljov bolji od Berrettinija, ostali favoriti uvjerljivi

Nije nam previše uzbuđenja donio drugi dio ždrijeba u osmini finala US Opena u muškoj konkurenciji. Tri od četiri meča su riješena u tri seta, a imali smo samo jednu pobjedu igrača koji nije favorit...

Jedini rezultat drugog dijela ždrijeba u osmini finala US Opena koji bi se mogao okarakterizirati kao iznenađenje je slavlje Rusa Andreja Rubljova protiv Talijana Mattea Berrettinija. Rusu je kao desetom nositelju trebalo dva sata i 45 minuta da svlada petog nositelja.

Krenuo je Berrettini dobro, s breakom u trećem gemu te je mirno do kraja odservirao za set i 6:4. No do kraja je Rus preuzeo kontrolu meča pa u drugom setu jednom oduzima servis za 6:3, u trećem to čini dvaput, opet za 6:3 i meč završava novim sigurnim setom sa 6:3.

Ostali su mečevi bili jednosmjerne ulice. Vasek Pospisil je Alexu De Minauru stvorio probleme samo u prvom setu koji je otišao u tie-break i koji je Australac dobio s 8:6, dok su ostala dva bili sigurni sa 6:3 i 6:2 za De Minaura.

Slična stvar i kod Dominica Thiema i Felixa Auger-Aliassimea. Kanađanin je u prvom setu došao do trinaeste igre, izgubio sa 7:4 te se onda ispuhao i do kraja uzeo tek dva gema, a Thiem ide dalje sa 6:1 i 6:1.

Domaći predstavnik Frances Tiafoe nije imao nikakve šanse protiv Daniila Medvedeva. Treći nositelj je meč riješio uz tek pet izgubljenih gemova i za sat i40 minuta igre, kao da se radi o meču na dva dobivena seta. No, piše se 6:4, 6:1 i 6:0 za sjajnog Rusa.

US Open, osmina finala:
Frances Tiafoe (SAD) - Daniil Medvedev (Rusija, 3) 4:6, 1:6, 0:6
Matteo Berrettini Italija, 6) - Andrej Rubljov (Rusija, 10) 6:4, 3:6, 3:6, 3:6
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 15) - Dominic Thiem (Austrija, 2) 6:7, 1:6, 1:6
Vasek Pospisil (Kanada) - Alex De Minaur (Australija, 21) 6:7, 3:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!