Nogomet

Halilhodžić: 'Ako si drugi na svijetu, tako moraš i izgledati u svakoj utakmici'

Mihaela Bradovski • utorak, 08.09.2020.
Halilhodžić: 'Ako si drugi na svijetu, tako moraš i izgledati u svakoj utakmici'
Foto: Pixsell

Vahid Halilhodžić jedan je od mnogih koji je bio jako razočaran nastupom Hrvatske u Portu. Halilhodžić upozorava kako Hrvatska ne bi smjela tako lako rasipati ugled...

Hrvatska je u Portugalu potpuno podbacila, a Vahid Halilhodžić smatra kako si ne bi smjela dopustiti takve stvari u budućnosti.

"Teško mi je ovako izdaleka govoriti zašto se to dogodilo, znam da bi se mogao pronaći neki alibi u ovoj kompleksnoj situaciji, ali svima je tako. Hrvatska se ne može na to izvlačiti jer je svim reprezentacijama isto, nitko nije na potrebnoj natjecateljskoj razini. Hrvatska je viceprvak svijeta, to je sjajno, ali i ogromna obaveza. Ako si drugi na svijetu, tako moraš i izgledati u svakoj utakmici, taj imidž se ne smije prokockati. Ugled se u nogometu brzo gubi i ovo je velika opomena Dalićevoj Hrvatskoj", kaže Halilhodžić za Sportske novosti.

Halilhodžić je svjestan da Hrvatskoj jako nedostaje Luka Modrić, ali i poručuje da mora gledati i na život bez Modrića.

"Naravno da je neigranje lidera poput Modrića veliki hendikep, ali život ide dalje i to ne smije biti alibi. Svi znamo da će Modrić uskoro prestati igrati, to je normalno u nogometu, nema potrebe stalno se vaditi na njegovo neigranje. Hrvatska se mora probuditi i razmišljati o vremenu kada Modrić ne bude u reprezentaciji. Ovaj poraz je upozorenje. Kada se zareda s porazima, izgubi se i samopouzdanje i povjerenje, izgubi se i pobjednički mentalitet koji godinama krasi Hrvatsku. Nekoliko poraza i u problemima si, a treba dugo vremena da se vratiš. Ponekad se ni ne vratiš."

Slijedi Francuska koja prijeti novim porazom.

"Francuska protiv Švedske nije odigrala ništa posebno, a pobijedila je, ona često tako igra i na iskustvo dobiva. To je uveo Didier Deschamps i važan je samo rezultat. Francuska uvijek zna što želi."

FOTO: Željko Hladika/24 sata/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!