Nogomet

Otto Barić: 'Očekujem jako tešku utakmicu, želim da Hrvatska igra bolje, ali jednostavno ne vjerujem'

Branimir Korać • utorak, 08.09.2020.
Otto Barić: 'Očekujem jako tešku utakmicu, želim da Hrvatska igra bolje, ali jednostavno ne vjerujem'
Foto: Pixsell

Otto Barić veliki je pesimist uoči večerašnje utakmice protiv Francuske. Barić smatra kako Hrvatska ne izgleda dobro, a da je Francuska prejaka...

Ako pitate Ottu Barića, Hrvatska protiv Francuske neće dobro proći. Poraz od Portugala dosta je negativno utjecao na cijelu situaciju.

"Teško je kada na startu ovakvog natjecanja imate tako teške utakmice protiv velikih protivnika u gostima. Krenete s porazom protiv Portugala pa onda još danas ako izgubimo od Francuske, to je kraj za nas. U Portugalu smo bili jako jako loši, a sada se očekujemo da budemo dobri protiv Francuske. Na temelju čega dolaze takvi zaključci, kako bi mi sad mogli odigrati dobro protiv Francuske nakon što smo odigrali onako loše protiv Portugala? Zar Dalić ima čarobni štapić ili će istrčati neka druga momčad? Bojim se da neće biti tako", kaže Barić za Sportske novosti.

Barić ne uljepšava stvari i tvrdi kako je Francuska jednostavno bolji protivnik od Hrvatske.

"Ne treba se zavaravati, Francuska je bolja reprezentacija, igra kod kuće, prvak je svijeta i sigurno ne želi gubiti ugled. Očekujem jako tešku utakmicu za Dalićevu momčad, želim da Hrvatska igra bolje, ali jednostavno ne vjerujem da može do dobrog rezultata."

Barić se ne slaže niti s momčadi s kojom je Dalić istrčao na travnjak u Portu.

"Luke nije bilo i neće ga biti niti u budućnosti, ali nije mi jasno zašto nisu igrali Perišić i Brozović od početka. Igramo protiv europskog prvaka kojeg nikad nismo pobijedili, a osvajač Lige prvaka i finalist Europske lige sjede na klupi. Za Portugal bi sigurno igrao Ronaldo da nije imao problema, nemamo Modrića i Rakitića, a onda nam dva bitna igrača ne startaju, ne razumijem. Zato sada i jesmo u takvoj situaciji."

Barić je imao dosta kritika na Matea Kovačića.

"Zabrinut sam kada se o njemu radi. Gledam utakmice Chelseaja i igra dobro, ali ne naročito dobro. On tamo malo toga odlučuje i još nisam vidio da je napravio nešto po čemu možemo reći Kovačić je odlučio utakmicu. Stalno od njega očekujemo nešto čega nema. Kod Brozovića opet uvijek možeš očekivati da će odigrati na onaj svoj standardni način."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!