Košarka

Kraj za Buckse, Giannis propustio petu, Lakersi poveli protiv Rocketsa

Branimir Korać • srijeda, 09.09.2020.
Kraj za Buckse, Giannis propustio petu, Lakersi poveli protiv Rocketsa

Milwaukee Bucksi oprostili su se od doigravanja i nade da bi mogli do titule NBA prvaka. U pet utakmica izbacio ih je Miami Heat. LA Lakersi noćas su opet bili bolji u ključnim trenucima od Rocketsa i poveli su 2-1...

Milwaukee Bucks - Miami Heat 94:103 (1-4)

Miami Heat izborio je finale Istočne konferencije i to eliminacijom prvog kandidata s Istoka za finale lige, a neki su ga vidjeli i kao ukupnog prvaka. Međutim Bucksi prije lockdowna i Bucksi nakon lockdowna nisu bili ista momčad, jednostavno su pali u nastavku sezone i nikako nisu mogli uhvatiti pravi ritam i igrati onako kako žele u serijama.

Miami je iskoristio sve slabosti koje su Bucksi pokazivali, odigrali su sjajnu seriju, a dodatna injekcija samopouzdanja mu je svakako bila i vijest kako Giannis Antetokounmpo neće igrati u petoj utakmici. Iako niti s njim nisu napravili previše, bez njega su upisali taj posljednji poraz i tako je Miami stavio točku na i u ovoj seriji.

Bucksi čak nisu loše krenuli u ovoj petoj utakmici i održavali su vodstvo, ali Miami se probudio u završnici prvog dijela, preuzeo stvari u svoje ruke i otišao do pobjede.

"Puno nam znači ovaj prolaz, ali to nije niti moj cilj, niti cilj momčadi, a niti organizacije. Mi želimo 'ono' i svjesni smo da će narednih osam utakmica biti puno teže od proteklih osam", istaknuo je Jimmy Butler i jasno poručio što želi od ove završnice.

Po 17 poena kod Miamija upisali su Butler (deset skokova i šest asistencija) i Goran Dragić dok je Jae Crowder dodao 16 poena i šest skokova. Kod Bucksa Khris Middleton ubacio je 23 poena uz sedam skokova i šest asistencija, Donte DiVincenzo završio je sa 17 poena, a Brook Lopez s 15 poena i 14 skokova.

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 102:112 (1-2)

Los Angeles Lakersi odnijeli su pobjedu protiv Houston Rocketsa i tako poveli s 2-1 u seriji. Russell Westbrook nije bio zadovoljan jer je smatrao da nije dovoljno uključen u igru, sada su ga uključili, ali to nije donijelo puno toga dobroga Rocketsima. Kada se odlučivalo, Lakersi su ponovno bili bolji.

LeBron James odigrao je veliku utakmicu još jednom i postavio je još jedan rekord. Prestigao je Dereka Fishera upisavši 162. pobjedu u postsezoni.

Nisu to Lakersi riješili rano i brzinski. U zadnjoj četvrtini se susret raspleo, tu su Lakersi stvorili razliku i uspjeli otići do pobjede. U ključnim trenucima jako dobru utakmicu odigrao je i Rajon Rondo koji je u seriji 10:0 koja je Lakerse odvela do prednosti u zadnjoj dionici upisao osam poena.

Dodatni problem za Houston moglo bi biti stanje s Robertom Covingtonom koji je nastradao u sudaru s Anthonyjem Davisom i još nema informacija u kakvom je stanju te hoće li biti na raspolaganju u nastavku serije. Ako ostanu bez Covingtona, Rocketsi će ionako smanjiti ionako vrlo kratku rotaciju.

Lakerse su ovdje predvodili James s 36 poena, sedam skokova i šest asistencija te Davis s 26 poena, 15 skokova i šest asistencija. Rondo ih je pratio s 21 poenom i devet asistencija.

Kod Rocketsa James Harden ubacio je 33 poena uz devet skokova i devet asistencija, a Westbrook je dodao 30 poena uz osam skokova i šest asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!