Nogomet

Ronaldovi golovi potopili Šveđane, Island stradao u Bruxellesu

Branimir Korać • srijeda, 09.09.2020.
Ronaldovi golovi potopili Šveđane, Island stradao u Bruxellesu

Osim susreta između Francuske i Hrvatske, sinoć su odigrana još tri susreta najvišeg ranga Lige nacija, a u hrvatskoj skupini Portugal je slavio u Švedskoj...

Liga A

Islanđani su dugo u Reykjaviku mučili Engleze, ali u gostima kod Belgije nisu imali šanse. Nisu bili ravnopravan protivnik, Belgija je igrala znatno bolje i na kraju je zasluženo slavila s visokih 5:1.

Island je stigao do vodstva već u desetoj minuti golom Holmberta Arona Fridjonssona, ali Belgija za samo sedam minuta radi potpuni preokret. Axel Witsel i Michy Batshuayi zabili su za 2:1.

U drugom dijelu nastavilo se s dominacijom domaćina te Mertens, Batshuayi i Doku odvode Belgiju do konačnih 5:1.

Englezi su gostovali u Danskoj bez potjeranog dvojca Greenwood - Foden i morali su se zadovoljiti remijem bez pogodaka. Danci su većim dijelom susreta bili opasniji, posebno u prvom poluvremenu, a Englezi su tek u dva navrata preko Kanea ozbiljnije zaprijetili.

Portugal je nakon visoke pobjede protiv Hrvatske gostovao kod Švedske i tamo slavio s 2:0. Vratio mu se i Cristiano Ronaldo koji je odmah bio u središtu pozornosti s dva postignuta gola s kojima je došao do svojih 100. i 101. gola u dresu reprezentacije.

Portugalu je bio olakšan posao od 44. minute kada je Gustav Svensson zaradio drugi žuti karton. Tu je skrivio slobodan udarac na 23-24 metra, izveo ga je Ronaldo i krasno pogodio za vodstvo.

Rezultati:
Belgija - Island 5:1
Danska - Engleska 0:0
Švedska - Portugal 0:2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!