Tenis

Medvedev i Thiem pobjedom u tri seta zakazali međusobni dvoboj u polufinalu

Branimir Korać • četvrtak, 10.09.2020.
Medvedev i Thiem pobjedom u tri seta zakazali međusobni dvoboj u polufinalu

Poznati su polufinalisti US Opena u konkurenciji tenisača. Dan ranije Pablo Carreno Busta i Alexander Zverev izborili su polufinale, a sada su im se priključili Daniil Medvedev i Dominic Thiem...

Sjajno polufinale očekuje nas u New Yorku. Dvojica igrača iz Top 10 međusobnim dvobojem odlučit će o putniku u finale, a za očekivati je vrlo dobar i neizvjestan meč.

Medvedev je u četvrtfinalu za protivnika imao sunarodnjaka Andreja Rubljova i svladao ga je u tri seta, ali pobjeda je teško izborena. U dva od tri seta odlučivao je tie-break u kojem je uspješniji bio Medvedev.

Inače, zanimljivo, u cijelom meču viđena je jedna jedina break lopta i to u drugom setu koju je iskoristio Medvedev. Meč je završio s 89 posto osvojenih poena nakon prvog i 65 posto nakon drugog servisa dok je Rubljov u oba segmenta bio tek nešto malo skromniji.

Prvi set Medvedev je izvukao nakon što je u 13. igri gubio 5:1, tie-break trećeg dobio je lakše i prošao dalje.

Dominic Thiem bio je još uvjerljiviji. On je Australca Alexa De Minaura svladao bez ikakvih problema prepustivši mu ukupno sedam gemova.

De Minaur je svoj prvi servis gem osvojio tek u drugom setu, u niti jednom setu nije uspio zaprijetiti i stvoriti prednost te je Thiem možda i lakše od očekivanja prošao u polufinale.

S Medvedevim se susreo dva puta prošle godine i svaki je uzeo po jednu pobjedu. Na zemlji u Barceloni bolji je bio Thiem, a na betonu u Montrealu Rus.

US Open, četvrtfinale:
Daniil Medvedev (Rusija, 3) - Andrej Rubljov (Rusija, 10) 7:6(6), 6:3, 7:6(5)
Dominic Thiem (Austrija, 2) - Alex De Minaur (Australija, 21) 6:1, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!