Košarka

Ante Tomić: 'Nadam se uspješnoj prvoj godini s Joventutom'

Matej Kačan • petak, 11.09.2020.
Ante Tomić: 'Nadam se uspješnoj prvoj godini s Joventutom'
Foto: Ivana Strahija

Proslavljni hrvatski centar Ante Tomić je u razgovoru za službenu televiziju svog novog kluba Joventuta dao prve dojmove nakon mjesec dana treninga, a otkrio je i svoja očekivanja od nove sezone...

Svoj razgovor za službenu televiziju Joventuta odradio je novi igrač Katalonaca koji se nije mnogo selio, Ante Tomić. Dugogodišnji prvotimac i kapetan Barcelone ostaje u istom kraju, ali je promijenio rang natjecanja na stepenicu niže i opuštenije.

Vrlo razgovorljiv i dobrog raspoloženja je bio Tomić koji je podijelio svoje dojmove nakon mjesec dana treniranja s Joventutom koji uvijek njeguje mlade ekipe.

"Osjećam se vrlo dobro, skupa smo mjesec dana i sretan sam što sam tu. Suigrači i treneri su vrlo dobri te su me dobro primili i tretiraju me dobro. Jako sam pozitivno iznenađen, nadam se da ćemo imati vrlo uspješnu prvu godinu", kazao je Tomić.

Uz njega je jedan od iskusnijih i njegov bivši suigrač Pau Ribas s kojim je trenutno i najbliži u svlačionici.

"Igrali smo zajedno pet godina pa s njim imam najbolji odnos", potvrdio je Tomić koji je pohvalio i trenera Carlesa Durana koji je odigrao veliku ulogu u prilagodbi Tomića na klub.

"Pokušava pronaći različite tipove obrane i napada za svakog igrača, i na svoj mi način pomaže da se adaptiram i pronađem svoje mjesto u ekipi. Ima mnogo strpljenja s mladim igračima i to je najvažnije. Vrlo je zahtjevan i treninzi su mu dugi, ali i zabavni. Nikad ne gledam na sat kad završi i to mi se sviđa", kazao je Tomić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!