Košarka

Boston do finala Istoka nakon trilera u sedmoj, Zubac tih u porazu Clippersa

Matej Kačan • subota, 12.09.2020.
Boston do finala Istoka nakon trilera u sedmoj, Zubac tih u porazu Clippersa

Dobili smo i drugog finalista Istoka pa su se tako Miami Heatu pridružili Boston Celticsi koji su u trileru svladali Toronto Raptorse u sedam utakmica. Na Zapadu se Denver Nuggetsi još ne predaju...

Mnogo drame i trilera je na kraju trebalo Boston Celticsima za prolazak u finale Istoka. To se može reći i za cijelu seriju, ali i za samo sedmu utakmicu jer u oba slučaja su Celticsi imali sigurno vodstvo i bili su bolji da bi se na kraju čupali protiv branitelja naslova koji naslov ipak neće braniti.

Za seriju to možemo reći za 2-0 i 3-2 vodstva Celticsa, a za utakmicu je to tako jer je Boston sigurno krenuo u susret te je vodio najveći dio utakmice osim perioda u drugoj dionici, i to uglavnom sa sedam-osam razlike.

No, u završnici se sve opet zakompliciralo kad nakon 89:82 Boston ostaje bez ubačaja dvije minute, a Raptorsi preko Kylea Lowryja rade 5:0 i dolaze na samo dva poena zaostatka. Srećom po Boston, s linije bacanja su mirni bili Kemba Walker i Jayson Tatum i pobjeda je osigurana.

Tatum je po običaju vodio Bosto s 29 poena, a dodao je i 12 skokova te sedam dodavanja, a 21 poen uz osam skokova je dodao Jaylen Brown. Marcus Smart je također bio važan sa 16 ubačaja te šest asistencija i obrambenim doprinosom.

Kod Raptorsa koji završavaju svoj pokušaj obrane naslova je vladala uobičajena napadačka demokracija s mnogo strijelaca, ali bez istaknute zvijezde. No, ipak je više od ostalih zabio Fred VanVleet s 20 poena, a iza njega se smjestio Lowry sa 16 ubačaja, šest skokova i četiri asistencije.

A po svoj drugi naslov u nizu pokušava doći i Kawhi Leonard, ovaj put u dresu LA Clippersa, ali će on na svoje osiguravanje mjesta u konferencijskom finalu još malo pričekati. Clippersi su protiv Denver Nuggetsa imali priliku riješiti sve, ali se momci iz Colorada ne daju.

Imali su Clippersi sve nakon sjajne druge dionice, vodili su i sa 16 razlike, a s 12 na poluvremenu, ali su sve prosuli. 40 minuta vodstva i dobre košarke anulirala je grozna četvrta dionica u kojoj Nuggetsi rade veliku seriju i zabijaju čak 38 poena.

Ključna je bila 14:2 serija Jamala Murrayja i Nikole Jokića koja minus šest pretvara u plus šest, a onda i u osam poena viška, ali se Clippersi ne daju pa još jednom serijom Leonarda vraćaju na 102:100 zaostatak.

No, u završnici se pojavio Michael Porter Jr. koji je nakon četvrte utakmice tražio više lopti. Ovaj put ih je dobio i iskoristio za sedam poena u zadnje dvije minute te je vodio zadnji nalet Nuggetsa do konačnih 111:105.

Murray je ubacio 28 kod Denvera uz osam skokova i sedam asistencija, a Jokić je bio sjajan s 22, 14 uhvaćenih i pet dodanih lopti. Zanimljivo, Porterovih sedam poena u završnici su bili i jedinih sedam za mladog igrača.

Clipperse je vukao Kawhi Leonard s 36 poena i devet skokova, a 26 uz po šest asistencija i skokova je dodao Paul George. Ivica Zubac je dobio veću priliku i 31 minutu na parketu, ali je slabo šutirao iz igre (2/8) za pet poena i devet skokova uz asistenciju i ukradenu loptu.

NBA, druga runda doigravanja:
Boston Celtics - Toronto Raptors 92:87
Denver Nuggets - LA Clippers 111:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!