Košarka

Lakersi razbili Rocketse i ušli u finale Zapada, Harden nije mogao sam

Branimir Korać • nedjelja, 13.09.2020.
Lakersi razbili Rocketse i ušli u finale Zapada, Harden nije mogao sam

Los Angeles Lakersi prošli su u finale Zapadne konferencije pobjedom u petoj utakmici serije protiv Houston Rocketsa sa 119:96. Lakersi su slavili s 4-1 u seriji, a u petoj utakmici Houston je imao premalo raspoloženih igrača...

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 96:119 (1-4)

Nikada u povijesti Los Angeles Lakersi nisu ovako dugo čekali na konferencijsko finale. Deset godina prošlo je od zadnjeg finala, a izborili su ga preko Portland Trail Blazersa i Houston Rocketsa koje su i jedne i druge svladali s po 4-1 u seriji.

Očekivao se jači otpor, posebno Rocketsa i to posebno nakon što su se kompletirali i dobili Russella Westbrooka. Međutim niti s njim nije to išlo, bila je ovo serija LeBrona Jamesa koji je udarao ritam i igralo se uglavnom onako kako su Lakersi odlučili.

Jamesu je ovo 11. finale u karijeri, šest puta tamo je vodio Cleveland Cavalierse, četiri puta Miami Heat i sada prvi put jednu momčad sa Zapada, iz konferencija koja vrvi kvalitetom i s pravom glasi onom jačom.

Prva utakmica u seriji otišla je na stranu Rocketsa, ali naredne četiri na stranu LA-a, jednako kao u prvoj rundi doigravanja kada su Lakersi na drugoj strani imali Blazerse. Jedan od razloga što su Lakersi imali olakšan posao, bio je i izostanak krila Danuela Housea koji je "ugostio" neimenovanu žensku osobu u svojoj sobi čime je prekršio pravila i izbačen je iz bubblea.

U petoj utakmici Lakersi su od početka bili u prednosti, poveli su s čak 33:11 da bi Rocketsi odgovorili serijom 17:2. Na tih sedam razlike zadnji put bili su početkom treće dionice poslije čega Lakersi rade seriju 15:0 i više nije bilo povratka.

Kod Lakersa LeBron James upisao je 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija, Kyle Kuzma dodao je 17 poena, a Anthony Davis 13 poena i 11 skokova. Kod Houstona James Harden upisao je 30 poena, šest skokova i pet asistencija, a Jeff Green dodao je 13 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!