Tenis

Tig preokretom do naslova u Istanbulu

Matej Kačan • nedjelja, 13.09.2020.
Tig preokretom do naslova u Istanbulu
Foto: Pixsell

Osvajačica WTA turnira u Istanbulu je Rumunjka Patricia Maria Tig. Ona je preokretom u finalu svladala Eugenie Bouchard s 2-1 u setovima za dva i pol sata igre...

Drugo od tri važnija nedjeljna finala u svijetu tenisa igrano je u ženskoj konkurenciji na WTA turniru u Istanbulu. Nakon tjedna u Turskoj, naslov slavi Rumunjka Patricia Maria Tig. Ona je u finalu s 2-1 svladala Kanađanku Eugenie Bouchard.

Trebalo je Tig za to dva i pol sata igre jer je prvi set odigrala ispod svake razine. Bouchard je odmah krenula silovito s 3:0, a do kraja seta radi još jedan break i osvaja prvi set sa 6:2.

No, u drugom setu gledamo suprotnu pjesmu. Tig je odgovorila istom mjerom i oduzela servis odmah u prvom gemu, a istu stvar ponavlja još dva puta za visokih 6:1 i ide se u odlučujući, treći set.

I u treći je set Tig krenula s 3:0, ali se onda stvari kompliciraju i kreće drama. Bouchard se vraća na 4:3, ali odmah gubi servis za 5:3. Tig ima servis za meč i čak tri meč lopte na 5:3, ali Kanađanka spašava sve i radi novi break.

Nije ni tu kraj jer na 6:5 na servisu Bouchard Tig propušta još tri break, a ujedno i meč lopte i mora se u trinaestu igru. I u tie-breaku se gube poeni i servisi, ali Tig radi 5:2 i potom sve završava za 7:4 i svoju titulu.

WTA Istanbul, finale:
Patricia Maria Tig (Rumunjska) - Eugenie Bouchard (Kanada) 2:6, 6:1, 7:6

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!