Košarka

Real nakon trilera do pobjede nad Barcelonom i Superkupa

Matej Kačan • nedjelja, 13.09.2020.
Real nakon trilera do pobjede nad Barcelonom i Superkupa
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Košarkaši Real Madrida uzeli su prvi trofej u novoj košarkaškoj sezoni u Španjolskoj. Oni su u finalu Superkupa na Tenerifima svladali Barcelonu sa 72:67 za veliko slavlje...

Podijeljen je i prvi košarkaški trofej ove sezone u jačim europskim zemljama. Na Tenerifima se igrao španjolski košarkaški Superkup, a naslov je uzela momčad Real Madrida koja je u finalu svladala mrskog rivala iz Barcelone.

Susret je protekao u jakim obranama, egalu i malom broju poena pa tako nismo vidjeli mnogo atraktivne igre. Većinom je kroz utakmicu vodio Real, uz bolje razdoblje igre za Barcelonu tek početkom drugog poluvremena.

No, nitko se nije odvajao na osjetniju razliku, a u završnici je presudila individualna kvaliteta Reala kojeg je vodio Facundo Campazzo koji će u klubu ostati dok ne dobije NBA angažman.

On je generalski upravljao igrom Reala, a pomoć su mu dali Sergio Llull ključnom tricom u preokretu u posljednjoj dionici te Sergio Fernandez obrambenim reakcijama u završnici pa je Real slavio s konačnih 72:67.

Campazzo je dobio i nagradu za MVP turnira te je bio najbolji igrač finala s 21 poenom, a po 11 su dodali Gabriel Deck te Abalde. Kod momčadi Šarunasa Jasikevičiusa je 22 ubacio Nikola Mirotić.

ACB Superkup, finale:
Real Madrid - Barcelona 72:67

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!