Nogomet

Marko Kolar krenuo pogotkom i asistencijom, Emmen se raspao u završnici

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.09.2020.
Marko Kolar krenuo pogotkom i asistencijom, Emmen se raspao u završnici
Foto: Pixsell

U prvom kolu nizozemskog prvenstva Emmen je na svom stadionu ugostio Venlo i upisao poraz 5:3. Gosti su do pobjede došli u sudačkoj nadoknadi...

Bivši junior Dinama, a kasnije napadač Lokomotive i Intera, Marko Kolar, jedan je od rijetkih hrvatskih nogometaša koji nastupaju u Nizozemskoj, a novu sezonu otvorio je pogotkom i asistencijom.

Reklo bi se da je zadovoljan takvim startom, ali ne može biti u potpunosti jer je njegov Emmen na svom travnjaku poražen s 5:3 od Venla. Taj poraz je još problematičniji ako se zna da je Emmen vodio 2:0, a da je dva gola primio na samom kraju susreta.

Domaćin je krenuo dobro i već u četvrtoj minuti Robbert de Vos pogodio je za vodstvo koje je zadržao do poluvremena.

Odmah na početku drugog dijela Emmen dolazi do drugog gola, Kolar je dobio loptu na 20 metara, namjestio se na udarac i lijepo pogodio za 2:0.

Već u sljedećem napadu novopridošli Grk iz Gornika Georgios Giakoumakis kreće u svoju seriju, u narednih 20 minuta zabija tri gola i okreće rezultat.

U 76. minuti Venlo je ipak poravnao, nakon kornera lopta se od Kolara odbila do Nikolaija Laursena koji iz peterca petom šalje loptu u mrežu.

U završnici stvari domaćinu izmiču van kontrole pa u 90. minuti jedan ubačaj nesretno pogađa Canera Cavlana, vara vratara i završava u mreži, a 94. minuti dojučerašnji igrač Emmena Jafar Arias iz kontre zabija za 5:3.

Kolar je odradio cijelu utakmicu i bio prvo ime domaćina.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!