Nogomet

Atanasov: 'Renova je dobra za makedonske okvire, ali bi je trebali proći'

Matej Kačan • ponedjeljak, 14.09.2020.
Atanasov: 'Renova je dobra za makedonske okvire, ali bi je trebali proći'
Foto: Pixsell

Novi igrač Hajduka Jani Atanasov podijelio je svoje dojmove nakon debija s asistencijom, a prepričao je i svoju dosadašnju karijeru te se osvrnuo na europski susret Hajduka s Renovom...

Novo pojačanje Hajduka Jani Atanasov se na najbolji mogući način predstavio na Poljudu. Iako je Hajduk izgubio od Dinama, Atanasov je upisao asistenciju za jedini pogodak Bijelih, a nakon derbija je prepričao svoje dojmove i karijeru.

"To je posebna uspomena, iako bi mi bilo draže da smo dobili bez moje asistencije. Poraz nikad nije lagan, ali ima još dosta utakmica. Držimo se trenerovih uputa. Sljedeću utakmicu igramo s navijačima, vjerujem da će to biti dobar doživljaj. Znam da kad imamo navijače, onda je teže za protivnika", kazao je Atanasov za Dalmatinski portal.

Iako u Hajduku nije nikog poznavao prije dolaska, sam kaže da se dobro uklopio u momčad čemu svjedoči i gotovo instantan doprinos.

"Svi su me prihvatili na odličan način. Osjećam se kao da sam kući. Stručni stožer je vrhunski. Sadašnje igrače Hajduka nisam poznavao dosad, ali sam znao neke prije. Znam za Eduoka, igrali smo jedan protiv drugog u Turskoj dok sam ja bio u Bursasporu. Prije dolaska u Hajduk pričao sam s Mirkom Ivanovskim. On mi je rekao da je Hajduk klub gdje je sve ok."

Iako je mlad nogometaš, Makedonac kao veliki talent ima već zavidan životopis i nekoliko jačih klupskih imena u karijeri.

"Bio sam u Interu godinu i pol dana, ali imao sam problem s putovnicom. Trebala mi je EU putovnica. Imao sam predugovor s Interom. Bio sam u Primaveri, a nekoliko sam treninga odradio s prvom momčadi. Sada kada sam potpisao za Hajduk dobio sam i bugarsku putovnicu. Otac od tamo vuče podrijetlo. Igrao sam u Akademiji Pandev godinu, godinu i pol, a onda sam nakon jedne seniorske sezone prešao u Bursaspor."

Mnogi su u najavi dolaska Atanasova na Poljud govorili o tome da je u Tursku otišao prerano, ali se mladi Makedonac s tim ne slaže.

"Nisam prerano otišao. Bio je to dobar korak, ali sam pogriješio ligu. Teža je za adaptaciju. U Turskoj idu na iskusne igrače koji imaju dobre ugovore. U početku je bilo dobro, ali sam nakon smjene trenera završio u U-21 ekipi. Tamo sam igrao šest, sedam mjeseci. Imao sam nekoliko asistencija i golova. Ali nisam otišao da igram tu ligu. U Turskoj momčadi nemaju B ekipe već se igra liga s U-21 ekipama. Kada je tek krenula sezona, imao sam minutažu. Nakon četiri, pet tjedana sam bio jedan od najboljih veznih igrača po statistikama. Ali, onda mi se status promijenio. Za godinu i osam mjeseci koliko sam bio u Bursasporu promijenilo se osam trenera. To je bio kaos", objasnio je Atanasov razloge neuspješne epizode u Turskoj.

No, sad je u Hajduku u kojeg je stigao usprkos mnogim ostalim ponudama. Njegovo iskustvo iz Makedonije će pomoći i u europskim obvezama koje počinju protiv makedonske Renove.

" Imao sam dosta ponuda, ali kada mi je došla ponuda Hajduka rekao sam ocu i menadžeru da je to to. Hajduk u Makedoniji ima dosta navijača, svi kažu da je to klub s navijačima i bogatom tradicijom. Kada sam bio u Akademiji Pandev igrao sam nekoliko puta s Renovom. Dobra su ekipa za makedonske okvire, ali mislim da ćemo ih proći. Dosta su se promijenili u posljednje dvije godine. Znam dva-tri igrača iz reprezentacije", kazao je Atanasov.

Cijeli razgovor možete pronaći na Dalmatinskom portalu.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!