Košarka

Repeša u gostima svladao Bilana i Krušlina, Sassari ipak prošao

Matej Kačan • utorak, 15.09.2020.
Repeša u gostima svladao Bilana i Krušlina, Sassari ipak prošao
Foto: Pixsell

Šesto kolo talijanskog Lega Superkupa donijelo je nove komplikacije u skupini D gdje su čak četiri momčadi došle na 4-2 omjer, ali je zbog koš razlike ispred Pesara i Brindisija dalje prošao Dinamo Sassari...

Dinamo Sassari je uz kompliciranje ipak uspio biti prvi u svojoj skupini D i proći na završni turnir četiri najbolje ekipe talijanskog Lega Superkupa. Sassari je kod kuće u zadnjem kolu natjecanja po skupinama poražen od Pesara.

Momčad koju vodi Jasmin Repeša pokazala je dobru košarku u ovih šest susreta, mnogo bolju nego prošle sezone kad se jedva spasila od ispadanja. Susret je cijelo vrijeme bio u egalu, iako su iz Sassarija znali da imaju +15 u međusobnom prvom dvoboju, a i preko 60 poena prednosti u eventualnom krugu tri momčadi.

Taj se krug i dogodio jer je Dinamo Sassari izgubio od Repeše, dok je Brindisi svladao Virtus Romu i trećom pobjedom u nizu također došao do 4-2 omjera. Završilo je 81:78 za Repešinu momčad koja je ipak završila treća jer je u predzadnjem kolu teško poražena od Brindisija.

Repešinu je momčad vodio Justin Robinson s 26 poena, a 21 je dodao Tyler Cain. Kod Sassarija ja 17 zabio Eimantas Bendzius, a dva manje je ubacio Justin Tillman.

Miro Bilan je za 26 minuta na parketu ubacio 10 poena (3/3 iz igre, 4/6 bacanja) uz tri skoka, dok je Filip Krušlin za 27 minuta zabio tek pet poena uz 2/7 šut iz igre (1/5 za tricu) te dva skoka i tri asistencije.

Italija, Lega Superkup, 6. kolo:
Dinamo Sassari - Pesaro 78:81

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!